Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

opinie

De kleren van de keizer

30 augustus 2016 — door Koba Ryckewaert

Opinie: (On)gevaarlijk

24 juli 2015 — door Aaricia Lambrigts

Als studente aan de Universiteit Gent moet je de boeken kunnen loslaten. Een stage bij AIESEC Alexandrië, in Egypte, was het resultaat voor Aaricia, studente Arabistiek en Islamkunde. In dit stuk deelt ze haar ervaringen. “De Egyptische regering wil hier als antiterreurmaatregel de persvrijheid beperken. Twee jaar celstraf voor ‘foute’ berichtgeving.”

Je suis Charlie. We are the media.

12 januari 2015 — door Dirk Voorhoof

Wij

9 januari 2015 — door Pieterjan Schepens

Studentenverkiezingen - Opinie

16 mei 2014 — door Thomas Jacobs

Goeiedag. Mijn naam is Thomas, en ik ben de redacteur die voor Schamper de voorbije studentenverkiezingen heeft verslagen. Van het prille begin van de campagne langs de hectische verkiezingsweek tot de analyse van de uitslagen. Uiteraard heb ik over dat alles een ongezouten mening, en die zou ik u hier graag in de maag splitsen.

Open brief geneeskundestudenten

19 december 2012 — door Jens Goeteyn (UGent), Benjamin Denoiseux (UA), Katharina Stabenow (VUB) en Karel Van Den Bossche (KU Leuven)

Bij geneeskundestudenten heerst bezorgdheid over de toenemende erkenning van alternatieve Geneeskunde. “We kunnen ons niet vinden in de huidige ontwikkeling waarin ostheopathie naast de traditionele geneeskunde wordt geplaatst”

Kort

29 februari 2016 — door Nicolas Van Laere

Opiniestuk Gentse Studentenraad

15 februari 2016 — door Brecht Vissers

Roxanne Figueroa Arriagada is bestuurslid onderwijs bij de Gentse Studentenraad. Zij geeft haar mening over de oriëntering van studenten uit het secundair onderwijs, naar het hoger onderwijs.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.