Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Cultuur: muziek

"Seks op een plaatje, maar dan in het Nederlands"

9 mei 2016 — door Sara Delva & Aaricia Lambrigts

Catchy indiepop en dromerige liedjesteksten in onze eigenste moerstaal: Bazart veroverde met bescheiden hits als ‘Tunnels’ en ‘Goud’ al menig radiozender en binnenkort ook de grote Belgische festivalpodia. Wij spraken frontman Mathieu Terryn over dit onverhoopt succes en wisten hem enkele details over een debuutplaat te ontfutselen.

Atomic

9 mei 2016 — door Loïs Savat

‘The Life Of Klootzak’

11 april 2016 — door Sam Ooghe

In Wonderland

11 april 2016 — door Laura Massa

Pool

29 februari 2016 — door Brecht Vissers

Clair Obscur

15 februari 2016 — door Eva Christiaens

Feesten voor het goede doel, dat betekent ongegeneerd lessen skippen en een kater oplopen zonder schuldgevoel. Bij Clair Obscur is het een missie: al feestend richting wereldvrede. Mede-initiatiefnemer Anton Thys legt ons uit hoe het geld in het filantropische laatje belandt.

Muziekkort

30 november 2015 — door Laura Massa

"Ich habe zwei Maanden eine Relatie gehad mit Angela Merkel"

1 oktober 2016 — door Suzanne Grootveld & Olivier Vander Bauwede

Het was het grootste publiek voor de mannen van Gestapo Knallmuzik, tijdens de Student Kick-Off. “Sie kennen das Oktoberfest? Das ist alzeit mit viele Menschen, zoals vantag dus we voelen uns ein bisschen thaus. Het was ganz geil.”

“Het is niet omdat 99 procent van de sossen bedriegers zijn, dat je ze allemaal over dezelfde kam moet scheren.”

29 september 2016 — door Sam Ooghe

Het was een beetje tragisch, hoe Urbanus op Student Kick-Off dertig jaar oude liedjes speelde en brave mopjes tapte. Is die meesterprovocateur van weleer dan dood? “Politici? Bah! En sossen? Daar schijt ik op!” Neen: Vlaanderens favoriete herrieschopper is springlevend.

"Radiohead is fan van Scala"

29 september 2016 — door Laura Massa & Lieselot Le Comte

Gewapend met pen en papier en beneveld door whiskey-cola begaven we ons naar de crypten van de Sint-Pietersabdij. Bezieler van Scala Steven Kolacny (aka die mét haar) vertelde ons in geuren en kleuren hoe ze dat al twintig jaar volhouden.

Student Kick-Off 2016: Cleymans & Van Geel en Scala

28 september 2016 — door Emilie Devreese & Laura Massa

Spring-liefhebbers konden hun hartje ophalen bij hun favoriete VTM-idolen, en eigenlijk deed Scala ook wel denken aan al die zangwedstrijden die VTM organiseert.

Student Kick-Off 2016: Gestapo Knallmuzik en Wallace Vanborn

28 september 2016 — door Suzanne Grootveld & Loïs Savat

Jawohl! Der StudentenKickoff, ganz geil. Wir sind dabei und haben genossen.

Student Kick-Off 2016: Urbanus & De Fanfaar, Suspenders' Gravity en Momma Said So

28 september 2016 — door Shauni De Gussem & Arthur Joos

De lange dagen van de zomer, de herexamens, de festivals, de mojito’s, het zuchten van de warmte, het neuten op Frank Deboosere, het is allemaal alweer gedaan. Gelukkig behoedt Student Kick-Off ons van een vakantiewhiplash. Onder een stralende Gentse zon ging hét startevenement van het academiejaar van start met pintjes en muziek. Was je er niet bij? No worries, wij vatten de acts voor jou samen.

Massive Attack speelt partijprogramma

29 augustus 2016 — door Laura Massa

Wilde Massive Attack een Rihannake doen, of verkozen ze gewoon te wachten tot het donker werd? We houden het op dat tweede, en met enige vertraging begon de set deemsterend met het nummer ‘Risingson’; het begin van een dystopische trip.

Massive Attack stelt nieuwe EP voor

23 augustus 2016 — door Laura Massa

Cleane beats als het hoofd van Mr. Proper, dromerige zang, dreunende bassen. Als u daar wild van wordt, is er goed nieuws: er zijn nog steeds kaarten te koop voor het openluchtconcert van Massive Attack, op zondag 28 augustus op het Sint-Pietersplein.

Urbanus opent Student Kick-off 2016

19 augustus 2016 — door Laura Massa & Shauni De Gussem

Het 1-eurofestival van en voor studenten maakte vandaag haar line-up bekend. Die is zoals elk jaar divers genoeg om ieder z’n guilty pleasure te gunnen. Van klassiek, tot dub en zelfs Jean-Marie Pfaff-Duits; daz willen Zie doch nicht missen?

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.