Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Cultuur: sport

"Als ik naar de les ga, val ik toch in slaap."

5 oktober 2015 — door Pieter Gordts & Yob Hillewaert

Terwijl de gemiddelde voetballer niet verder komt dan een combo ‘zetel – playstation’, zit Thomas Foket na de training met zijn neus tussen de boeken. Hoe hij erin slaagt een carrière als rechtsachter van AA Gent met die van rechtenstudent te combineren? Door niet naar de les te gaan, tiens.

VTK loopt eigen succes achterna

29 april 2015 — door Pieter De Smet & Suzanne Grootveld

De tussenstanden op de jaarlijkse 12Urenloop evolueren als vanouds. De VTK op kop, met HILOK op niet meer dan een dozijn rondes afstand. En of de twee een strategie hebben om te winnen? Wij vroegen het hen.

Sfeerverslag Twaalfurenloop, half twee.

29 april 2015 — door Richard Heijn

Vandaag staat het Sint-Pietersplein twaalf uur lang in het teken van lopen, hardlopen, zachtlopen, naar de toog lopen en vergelijkbare zaken. Negentien studentenverenigingen sturen hun leden de renbaan op om zoveel mogelijk rondjes te maken, met als doel het behalen van de enigszins felbegeerde eer van de winnende club zijn.

12 uren lopen

20 april 2015 — door Simon Hoebeke

Woensdag 29 april, 0900 hours. D-Day voor elke studentenvereniging die sportieve glorie hoog in het vaandel draagt. Duizenden getrainde gladiatoren vullen, loopschoen om de voet, met killersblik de arena van het Sint-Pietersplein. Objectief: toerkes lopen. 12 fokking uur lang.

De wielerheld van Universiteit Gent

5 april 2015 — door Yob Hillewaert

Eindelijk is het weer tijd voor Vlaanderens mooiste, de Ronde van Vlaanderen. En dit jaar doet ook Universiteit Gent mee. Ze vaardigen met Tiesj Benoot de wielerheld van morgen af. Een nieuw gezicht in het land van kinderkopjes, hellingen en heroïek.

Cowboy Hein

16 maart 2015 — door Arno Vanhollebeke, Simon Hoebeke & Thomas Jacobs

KAA Gent stormt op een top 3-plaats de eindfase van de competitie in. Tijd voor een gesprek met de trainer van la Gantoise over de belangrijkste bijzaak ter wereld.

Leuven versus Gent op GVSK

5 maart 2015 — door Thomas D'hiet

Deelnemen is belangrijker dan winnen! Op de Grote Vlaamse Studentenkampioenschappen (GVSK) denken veel studenten daar toch anders over. De bloedinzameling van het Rode Kruis krijgt nog meer naamsbekendheid want ook op deze tiende editie van het GVSK ging het er weer bloedserieus aan toe. Het is elk jaar uitkijken naar de tweestrijd tussen de UGent en de KU Leuven. Wie ging dit jaar met de meeste trofeeën naar huis?

Burgies maken favorietenrol waar

1 mei 2014 — door Tobe Steel

De Gentse twaalfurenloop was weer een heus succes dit jaar. In totaal liepen alle studentenverenigingen samen meer dan 3600 km op de 320 m tellende piste aan het Sint Pietersplein. De burgies van de VTK wisten hun favorietenrol waar te maken en wonnen voor HILOK en VLK .

12urenloop van start

30 april 2014 — door Arno Vanhollebeke

Het startschot is gegeven. Om 10u knalde rector Anne De Paepe de zeventien ploegen op gang, voor een twaalfuurdurende marathon. Daarna liep ze ook zelf een rondje.

AA Gent makkelijk voorbij OHL

5 december 2013 — door Arno Vanhollebeke & Eva Van Ootegem

Na drie opeenvolgende overwinningen in de Jupiler Pro League heeft AA Gent zich nu ook verzekerd van een plaats in de kwartfinales van de Cofidus Cup. Zonder al te veel moeite wonnen de Buffalo’s woensdagavond met 3-0. Hierna wacht hen een dubbele confrontatie met KV Kortrijk.

Michel Louwagie

2 december 2013 — door Arno Vanhollebeke, Dylan Belgrado & Eva Van Ootegem

De moeilijke start na de inhuldiging van de nieuwe voetbaltempel van AA Gent zorgde voor veel druk, maar nu lijkt een beter tijdperk aan te breken. Michel Louwagie, de huidige manager van de club, is zijn job na 24 jaar nog niet beu en gelooft in een positieve toekomst voor zijn ploeg.

"Mijn vrienden zijn voor Brugge"

20 februari 2012 — door Dieter Bauwens & Benjamin Ponsaerts

Hannes Van der Bruggen is achttien en studeert Frans-Spaans aan de UGent. Daar is niets bijzonders aan, ware het niet dat hij daarnaast ook een basisplaats bemachtigd heeft bij AA Gent, tot nader order de nummer drie van de Jupiler League.

Lentesport aan de unief

10 mei 2010 — door Tieneke Van de Velde

De lente is in het land! Plots zijn bierbuikjes niet langer zo charmant als gedacht en dient het wintervet geruild voor een strakke sixpack. Om aan deze noden tegemoet te komen, zetten het FK en de VEK twee sporttoernooien op het getouw.

PANG!

19 april 2010 — door Anemoon Soete

Een Limburger in Gent: AA Gent-sterkhouder Bernd Thijs

3 november 2008 — door Laurens Lavrysen & Bram Bombeek

Op zondag 26 oktober vernederde een wervelend AA Gent Club Brugge met duidelijke 3-0-cijfers. Aan de vooravond van deze topper sprak Schamper met Bernd Thijs, de rots op het middenveld van de Gantoise.

Gratis sporten in het GUSB

10 september 2008 — door Rini Vyncke

Schamper vs. Stuvers: 3-2

14 mei 2007 — door Bert Dobbelaere

In de officiële studententoernooien verliest Schamper steeds schromelijk, omdat er meestal echte voetballers meedoen. Tegen de studentenvertegenwoordigers van de GSR zag het studentenblad echter haar kans schoon. Terecht, zo blijkt.

Studenten nog niet uitgeroeid

16 april 2007 — door Bert Dobbelaere

In de Angelsaksische wereld zijn beelden van roeimatchen tussen studenten alomtegenwoordig. In Gent is dit niet zo, hoewel we de Watersportbaan en een viertal roeiclubs hebben.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.