Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Cultuur: uitgaan

Liefde in Tijden van Overpoort

26 oktober 2016 — door Joline Vermeulen, Sam Ooghe & Chloë Van Gelder

Je kent het wel: je zit met je broek op je knieën te schijten met de deur open, rustig swipend op Tinder. Volgens je moeder zie je er zeker niet mis uit en kan je toch een beetje kieskeurig zijn. Maar hoe komt het dan toch dat al je matches van zo’n bedenkelijk niveau zijn?

Cultuuragenda

9 mei 2016 — door Emilie Devreese

Toverpoort

25 april 2016 — door Maarten Boussauw

We schrijven anno 2016, Gent. Heel wat studenten zakken ‘s avonds af naar een duister oord waar verderf, marginaliteit en decadentie welig tieren: de Overpoort. Velen verkiezen echter cafés buiten de Overpoort, waar het ook aangenaam vertoeven is. De Defoo, waar Dries al veertien jaar de dorstigen laaft, is er zo eentje.

Toverpoort

11 april 2016 — door Maarten Boussauw

Het zijn niet enkel de cafébazen die regelmatig getuige zijn van het bizarre gedrag van de homo bibens, soms ook wel ‘student’ genoemd. Ook de koeriers van de Pizza-express op de Sint-Kwintensberg hebben een duchtig woordje te vertellen.

Radio Modern's Haunted Halloween

2 november 2015 — door Anke Heyerick

Op vrijdag 30 oktober was er Radio modern’s haunted halloween in de Vooruit. Dat het niet een zoveelste tacky halloweenfuif was, maar een feestje om ‘u’ tegen te zeggen, kunnen wij alvast bevestigen! I see dead people. En dat dat niet aan de verdovende middelen ligt!

Horror in Gent

30 oktober 2015 — door Sofie Steenhaut

Zin in een horrortheater in de Sint-Pietersabdij, een Spooky Zumba of gewoon een Thriller-feestje in de Charlatan? Uw redactie spoorde de meest epic Halloweenevenementen in Gent op!

Odegand opent Festival van Vlaanderen

13 september 2015 — door Laura Massa & Olivier Vander Bauwede

De Gras- en Korenlei veranderden zoals jaarlijks in een Gesamtkunstwerk van dans, licht, en uiteraard muziek op de dertiende editie van OdeGand. Op deze dag, die elk jaar het Festival van Vlaanderen opent, kon je op en rond het water proeven van korte concerten, performances en een gratis glaasje prosecco.

Kort

19 oktober 2015 — door Pieter Gordts

In the mood

5 april 2015 — door Laura Arens

Op zaterdag 4 april bracht Radio Modern een bezoekje aan de Vooruit. Daar werd er gelindyhopt, gejived en gezweet. Maar vooral heel veel plezier beleefd. Wie er niet bij was, had ongelijk.

Kort

21 oktober 2013 — door Ayana Dodalieva

’t Zomert in Gent!

28 juni 2013 — door Thomas Smolders

Daar is het dan, het zalige moment tussen het laatste examen en de resultaten. Het moment waarop je als tiener naar ’t stad ging, omdat er niets beters viel te doen. Het moment ook om op een goedkope Ryanair-vlucht richting een zonnige bestemming te stappen en in pakweg Barcelona rond te kuieren en toffe plekjes te ontdekken. Ook in Gent valt heel wat te doen deze zomer.

Kort

15 april 2013 — door Kasper van Riemsdijk

Schamper in dansschoenen

25 maart 2013 — door Stefaan Glorieux

Het scheelde niet veel of de Schamperfuif werd dit jaar afgezegd. Na de ravage die vorig jaar werd aangericht, besloten velen dat het tijd was om een punt te zetten achter deze onheilige traditie. Even leek de redactie te buigen onder de druk, maar het oratorisch talent van onze hoofdredacteur wist alsnog het tij te keren: “Allé gasten, nie flauw doen, ‘k zal er ene zetten!”

Kort - Anabasis

3 december 2012 — door Bart Bruneel

Bye Bye Bar Buro

5 november 2012 — door Charlotte Vercruysse

Op 31 oktober kwam er een einde aan het avontuur van Bar Buro. Negen maanden was het een succesvolle pop-upbar met co-workingspace, maar dat is verleden tijd — en tegelijk toekomstmuziek. Schamper bestelde een latte macchiato en sprak met een van de oprichters, Fredo De Smet.

Zeg niet dat u niet gewaarschuwd was!

28 maart 2012 — door Stefaan Glorieux & Maxime Lampaert

Altijd al gedroomd van een avondje headbangen met een journalist? Of van dansen met onze hoofdredacteur? Donderdagnacht worden uw wildste dromen werkelijkheid.

Twist and Shout

20 maart 2012 — door Ine Van Nuffel

‘Het concept van Hindu Nights klinkt bij menig feestvierder al bekend in de oren: een avond indie en rock ‘n roll op de dansvloer. Afgelopen zaterdag trokken 1500 feestvierders naar een uitverkochte Vooruit voor 5 years of Dreams, Love, Sex, Football, Alcohol and Rock ’n Roll.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.