Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 340

Schamper 340 verscheen op 18 oktober 1996 onder hoofdredactie van Pascal Goethals.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Thee-ater

18 oktober 1996 — door Domien en Leen

"Meer dan een bezigheidstherapie"

18 oktober 1996 — door PG

Schamper is natuurlijk al jarenlang uw lijfblad en uw trouwste vriend tijdens die moeilijke momenten in uw leven. Maar Schamper is niet het enige qua studentenpers in Gent. Sinds vorig jaar is er namelijk ook URGent, en deze radio brengt zowel muziek als nieuws, geschreven op studentenmaat.

Aidspreventie

18 oktober 1996 — door Samira

Arca goes Rosenboom

18 oktober 1996 — door VW

De protonkaart

18 oktober 1996 — door Maarten De Gendt

Vanaf dit jaar wil de RUG het betalingsverkeer binnen de universiteit informatiseren. Betalingen in studentenresto’s, telefooncellen, kopieermachines, automaten,... kunnen dan ook met een protonkaart gebeuren. Handig, zo lijkt het. Maar er zit stront aan de knikker. En dat begint reeds bij de verdeling van de protonkaarten...

De zaak Myriam Van Moffaert

18 oktober 1996 — door Malik

Tijdens de voorbije examenmaanden kwam het in zowat alle kranten ter sprake: de Gentse prof in de neuropsychiatrie Myriam Van Moffaert zou enkele miljoentjes die de unief toekwamen hebben achtergehouden en tevens bepaalde wetenschappelijke onderzoeksresultaten hebben ‘bijgewerkt’.

Dreaming of the Old South

18 oktober 1996 — door Domien en Leen

Een aanrader voor wie ‘De Tramlijn Die Verlangen Heet’ vorig seizoen heeft gemist. Het Zuidelijk Toneel speelt deze knappe voorstelling (regie :Ivo Van Hove) nog drie maal in Gent.

Fargo

18 oktober 1996 — door Domien

Groepspraktijk voor de studenten huisarts

18 oktober 1996 — door AW

In het kader van de oprichting van een gloednieuw Welzijnsbureau in de wijk Nieuw Gent – in de nabijheid van het UZ – heeft het OCMW aan de Gentse universiteit voorgesteld er een groepspraktijk voor huisartsen in te richten. In deze praktijk zouden de studenten geneeskunde de nodige praktische ervaring kunnen opdoen.

Loos alarm

18 oktober 1996 — door Wardal

De experimenten waaraan de eerstejaarsstudenten psychologie en pedagogie aan de Gentse Universiteit verplicht worden deel te nemen, zijn volstrekt veilig en wetenschappelijk te verantwoorden

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.