Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 349

Schamper 349 verscheen op 18 april 1997 onder hoofdredactie van Pascal Goethals.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Film

18 april 1997 — door Melanie, DDT, S.

A car! A car! My kingdom for a car!

18 april 1997 — door Pascal Goethals

Prijs Uzelf gelukkig: U heeft een Schamper in handen! Dat lijkt evident, maar niet iedereen heeft altijd zoveel geluk als U, lezer. Zeker niet als het gaat om Schamper nr. 348, het vorige nummer.

De Titelstrijd

18 april 1997 — door Nico

De verkiezingsshow '97 kent geen spetterend slot

18 april 1997 — door DDT

Eindelijk hebben we weer vier studentenvertegenwoordigers in de Raad van Bestuur. Op 26 maart viel het doek over de komedie die ook wel eens ‘verkiezingen’ genoemd werd. De gelukkige die voor 2 jaar in de RvB mag zetelen heet Bart Gruyvaert.

De wereld volgens Van Ongevalle

18 april 1997 — door BRI&AN / KL

Na een interview met zwaargewicht Vermeersch in het voorgaande nummer dacht u misschien dat het vet van de soep was in deze rubriek. Doch niets is minder waar want Schamper zocht en vond iemand die ‘‘pas begint daar waar Vermeersch eindigt’‘ zoals ze het zelf uitdrukt.

Den baard Vooruit

18 april 1997 — door Mo'Kill

Een regelmatig terugkerend punt van kritiek op het podiumbeleid van de kunstencentra en aanverwanten is dat het ruikt naar arty-farty. Naast hedendaags klassiek, jazz en avant-garde zou er noch plaats zijn voor muzikale stromingen die de ontluikende generaties beroeren noch voor niet-westerse muziek.

Dienst StudentenActiviteiten

18 april 1997 — door Pascal Goethals

Over het statuut van de DSA, de Dienst Studentenactiviteiten die alle studentenverenigingen en de zeven konventen overkoepelt, is de laatste tijd al heel wat te doen geweest. Eerst was er het ontwerpstatuut van Logistiek Beheerder Dirk Mangeleer. Dat werd echter op heel wat tegenstand onthaald door verenigingen die niet wilden dat er ledenlijsten ingediend moesten worden in ruil voor subsidies van de universiteit. Op de Sociale Raad van 4 maart werd dit ontwerp dan ook naar de prullenmand verwezen. Terug naar af.

Dies Natalis

18 april 1997 — door Wednesday

21 maart 1997: Dies Natalisviering en uitreiking van eredoctoraten. Voor de meesten onder u was dit een vrije dag, voor deze Schamperredacteur was het werken geblazen en moest er opgelet worden, met ogen en oren open.

DSA goes internet!

18 april 1997 — door MDG

Sinds deze maand heeft de Dienst StudentenActiviteiten (DSA) een eigen server. Deze server doet enerzijds dienst als webserver voor de homepagina’s van alle studentenverenigingen en anderzijds als intranet-server voor de DSA en de studentenverenigingen. De server kreeg de toepasselijke naam ‘student’ mee.

DSA-receptie

18 april 1997 — door Linda Liefmans

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.