Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 374

Schamper 374 verscheen op 22 november 1999 onder hoofdredactie van Bart Haeck.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Tekort aan stage in de Archeologie

22 november 1999 — door Divan Eigeel

8 1/2 Women

22 november 1999 — door JB

Naar aanleiding van het filmfestival en zijn nieuwe film, werd in Gent een tentoonstelling gehouden van artistieke duizendpoot Peter Greenaway. Over de tentoonstelling kon u alles lezen in de vorige editie van Schamper. Wij hebben ons tot doel gesteld de nieuwe Greenaway te bespreken.

Allemaal Indiaan

22 november 1999 — door bart Cosyns

Na producties als “Mijn Blackie”, “Moeder en kind” en “Bernadetje”, brengt Victoria in dezelfde trant ‘Allemaal Indiaan’. Een tragikomische afbeelding van het leven aan de rand van de maatschappij.

Buispunten... Ja of Neen

22 november 1999 — door Bart Haeck

Misschien herkent u zich in de volgende situatie. U komt in juni nogal depri het examenlokaal uitgeslenterd en u weet alweer eens hoe laat het is. De mensen buiten tonen zich van hun beste kant en proberen u te troosten met “kom kom kom, het zal wel een tien zijn, en anders heb je je buispunten nog”. Een depressie later strompelt u het vertrouwde kot binnen en dan siddert de schrik door uw vege lijf. “Hoeveel buispunten heb ik eigenlijk?”

De Smaak van het SMAK

22 november 1999 — door Fauna & Flora

Over smaak valt niet te discussiëren. Daarmee zou de kous en dit artikel af kunnen zijn. Spijtig genoeg schijnt het dat Jan Hoet weet wat kunst is. Meer nog, hij heeft er een museum mee gevuld en dat is het meest hotte museum van België geworden, dus daar moet echt wat dieper op worden ingegaan. Dames en heren, speciaal voor u bekeken: het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, onder geletterden gemeenzaam het S.M.A.K. genoemd.

Depressies in Rouge Baiser: de Pien-factor

22 november 1999 — door Barbara Debuschere & David De Wolf

Als weergod daalde hij neer op ons lapje aarde en nu kan hij zich de grootvader van weermannetje Frank en weervrouwtje Sabine noemen. Bijna veertig jaar lang maakte hij letterlijk het mooie weer. En als de atmosferische capriolen daar niet bij wilden helpen, liet Vadertje Weer de zon schijnen in menig Vlaams hart met een grap en een grol. Zijn vette knipoog deed de pijn van ons kikkerweer vergeten.

Doctorin' the tardis

22 november 1999 — door The Daleks

Eenieder die ook maar een beetje in filosofie is geïnteresseerd, kent vast wel de paradoxen van Zeno. Denken we maar aan deze van de Griekse (Atheense) held Achilleus en de schildpad. Volgens Zeno kan Achilleus de schildpad nooit inhalen indien deze een zekere voorsprong (bv.. 10 passen) heeft. Een gelijkaardige paradox ontdekten wij bij het bekijken van de Dr. Who special op BBC 2. De Daleks ­een kruising van wasmachines en jukeboxen op wielen- worden aanzien voor de grootste bedreiging van ons universum. Maar ze kunnen geen trappen beklimmen, waar is dan de dreiging ? Ren een trap op en je bent veilig. Deze paradox werd in de jaren tachtig opgelost. Die van Zeno is nog steeds omstreden.

Geen nieuwe talencombinaties!

22 november 1999 — door Judit Verstraete

In de bijbel lopen ook hoeren rond

22 november 1999 — door Bart Aerts

Interview Andries Verspeeten

22 november 1999 — door Maartje Braeckman

In de beste Jamberstraditie gingen we op zoek naar antwoorden op de wie-,wat-,waarom-vragen bij een student-topsporter zelf. We vonden Andries Verspeeten; een wielrenner die zijn sport combineert met studies Oost-Europese Talen & Culturen.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.