Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 428

Schamper 428 verscheen op 6 december 2004 onder hoofdredactie van Rien Emmery.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

"Een les zonder tetten is een slechte les"

6 december 2004 — door Andreas Faes

Het Kultureel Konvent (KK) herbergt – naast ondermeer de fotoklas, het Gents Universitair Koor en de fanfare “ – sinds een twaalf jaar het Schildersatelier. In een broeierige zolderkamertje van studentenhuis De Brug onderwijzen gediplomeerde kunstenaars studenten met kunsthonger in de beginselen van schilder- en beeldhouwkunst. Haal uw kwasten maar al boven.

"Family comes first. Always."

6 december 2004 — door Axel De Backer

Mensen die na hun diploma vrezen in een academisch zwart gat te vallen, dienen nu de oren te spitsen. De VZW Alumni UGent zorgt er immers voor dat alle afgestudeerden nog kunnen rekenen op de verborgen fondsen en connecties van onze alma mater.

"Ik heb altijd gevoeld dat ik als historicus iets miste"

6 december 2004 — door Wouter Ryckbosch & Sara Bossaert

Sedert 1 december heeft onze provincie een nieuw opperhoofd. heeft er een 19-jarige carriëre als gouverneur opzitten en wordt opgevolgd door . Balthazar, tevens Professor Emeritus in de geschiedenis op onze alma mater hoopt nu op meer tijd voor zijn squaw, kinderen en zijn academische passie: sociale geschiedenis. Schamper trok naar zijn wigwam om antwoord te krijgen op enkele vragen.

Andreas de Weerwolf

6 december 2004 — door Gert Boel

Bierfeesten & Volkscultuur

6 december 2004 — door Gert Boel & Dries Vrijders

Schamper krijgt wel eens het verwijt elitair te zijn. Dat zijn we heus niet, en wie zulks insinueert is een vuile, werkloze proleet. Wees trouwens blij dat u dit boekje gratis krijgt, op die manier heeft u op het einde van de week geld over om de mens van Kind en Gezin om te kopen. Heel misschien houdt u zelfs genoeg over om een “wedstrijd” van Cercle te gaan bekijken.

De slagers van het Sint-Pietersplein

6 december 2004 — door Roeland Termote

Medici. Gore smeerlappen die zich met een duivels genoegen toegang tot uw lievelingslichaamsholtes verschaffen. Voor zij die caféruzies hakbijlsgewijs plegen op te lossen of met gewijfte van twijfelachtig allooi omgaan, zijn ze echter een godsgeschenk.

Digitaal: Tapdansen, de Sint en nazicinema

6 december 2004 — door Stefaan Duc

De universiteit biedt aan alle studenten de mogelijkheid om met een beperkte schijfruimte webstekken in elkaar te rammen. Sommige van die sites zijn stukken beter dan het onding van de universiteit zelf. Sommige sucken dan weer ongelooflijk. Kortom, de ene is al machtiger dan de andere.

Eternal Sunshine

6 december 2004 — door Bregt Saenen

Fuck Off!

6 december 2004 — door De auteurs zijn échte studenten. Bella, Elke, Riete, Matthieu, Bob, Domien, Cleo, Sebastiaan, Sarah, Laure, Ward en Swaef.

“Waar gaat het met de studenten van tegenwoordig naartoe?”, vroegen 16 studenten zich op een mooie dinsdagnacht omstreeks vier uur af. Vanwaar deze opstoot van filosofisch denken? En wat is er aan de hand met sommige studenten?

Het was maar een grap

6 december 2004 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Voormalig studentenvertegenwoordiger Pieter-Jan Van de Velde is twee weken geleden behoorlijk uit de bocht gegaan. Zwiep! Knal, boem en bang! Van de Velde verscheen op een vergadering van de VVS, de Vlaamse Vereniging van Studenten, die alle studentenraden overkoepelt. Van de Velde kwam er niet om Gent te verdedigen maar Leuven. Dat schoot de Gentse studentenvertegenwoordigers in het verkeerde keelgat. Kadjaffe!

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.