Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 429

Schamper 429 verscheen op 21 februari 2005 onder hoofdredactie van Rien Emmery.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

"Het moet niet allemaal serieus of academisch zijn"

21 februari 2005 — door Rien Emmery & Wim Van Lancker

Een goed gesprek met de medewerkers van de Maakbare Mens. Zij mogen Johan zeggen tegen professor Braeckman, wij hielden het bij “meneer”. Over embryo´s klonen, pillen slikken en sperma doneren.

"Kunst is een spel"

21 februari 2005 — door Wendy Schelfaut

Misschien doet de naam Benjamin Verdonck niet meteen een belletje rinkelen. Maar wat als erbij gezegd wordt dat het de kunstenaar is die in mei vorig jaar in Brussel aan een hoog gebouw in een zwaluwnest vertoefde? Juist ja, díe man. In maart staat hij opnieuw in het Nieuwpoorttheater met ‘Never go to sleep IIII´.

Aardwormen en cyclische existentie

21 februari 2005 — door Leslie Vanhecke

In het SMAK lopen nog tot 17 april drie tentoonstellingen van Europese en, euh, actuele kunstenaars. Een kort overzicht.

AUGent, iemand een visie?

21 februari 2005 — door Stijn Baert

Het gaat van kwaad naar erger met de Associatie Universiteit Gent. Dat is jammer, want de Associatie zou een meerwaarde kunnen betekenen voor de Universiteit Gent en haar bevriende hogescholen.

De kort die zich kort liet knippen.

21 februari 2005 — door Axel De Backer & Andreas Faes

Het nieuwe jaar is nog niet goed en wel begonnen, en toch werden we al overstelpt met verscheidene hartverwarmende gebeurtenissen. De massale steun voor de Tsunamiërs, de vet coole democratische verkiezingen in Irak en het laatste zwempartijtje van Ward Beysen.

Der Untergang

21 februari 2005 — door Sara Bossaert

Dinero

21 februari 2005 — door Rien Emmery

Einhard op UGent

21 februari 2005 — door Rien Emmery

Facelift Aula

21 februari 2005 — door Rien Emmery

Filmplateau het alternatief

21 februari 2005 — door Bregt Saenen

Cinéfielen, het blijft toch vreemd volk. Het zwarte gat op een feestje wil al wel eens bestaan uit een enkel individu waar onophoudelijk zinnen als ‘Maar wat met de homo-erotische ondertoon van Duitse films?´ of ‘Spielberg heeft de nalatenschap van Kubrick besmeurd!´ uitspuwt. Maar evengoed bent u wel eens geïnteresseerd in de door hun zo verafgode films, en u en ik weten best dat de plaatselijke multiplex u daarin niet tegemoet gaat komen.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.