Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 430

Schamper 430 verscheen op 7 maart 2005 onder hoofdredactie van Rien Emmery.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Academisch onderzoek naar cocaïnegebruik

7 maart 2005 — door Simon Calcoen & Rien Emmery

Cocaïne. Je kent het waspoederachtige goedje wel. Het vertoont veel gelijkenissen met peper: je krijgt er ook zo´n wee gevoel van in de neus en vroeger was het ook onbetaalbaar. Een studie van de UGent over de democratisering van cocaïne deed vorig maand heel wat stof opwaaien, zelfs tot op het niveau van de nationale politiek.

De chauffeur van de rector

7 maart 2005 — door Bregt Saenen

Voor de gemiddelde student blijft rector Andreas De Leenheer toch maar een te mijden figuur. Dag en nacht is de man in de weer om de boel hier draaiende te houden, maar er moet al erg veel stront aan de knikker zijn eer je in z´n buurt komt.

De magie van de Cardanas

7 maart 2005 — door Gert Boel

Dertig jaar eigenzinnige geschiedenis van Schamper

7 maart 2005 — door Maarten De Gendt

Schamper, het eigenzinnige studentenblad van de Gentse universiteit, heeft sinds haar ontstaan in 1975 al meer dan 400 edities uitgebracht. Het blad dat ooit begon als een project van een kleine groep progressieve studenten, kan inmiddels terugblikken op een turbulent verleden, met inbeslagnames, verschijningsverboden en een gestolen oplage. In het volgende artikel – dat in drie delen in Schamper zal verschijnen – komen enkele van de meest memorabele feiten uit de geschiedenis van Schamper aan bod.

Drinken met rector André

7 maart 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

De vierjarige heerschappij van rector André De Leenheer is bijna voorbij. De Leenheer werd verkozen in 2001. Hij volgde Jacques Willems op, die zijn toga na twee mandaten gezwind in de wilgen hing. Onder Willems was de Leenheer vier jaar vice-rector geweest.

Fysica. Vet cool.

7 maart 2005 — door Pieter Everaerts, Voorzitter VVN

“I have no special talents. I´m just passionately curious.” Albert Einstein, het beroemdste genie aller tijden, vatte de kern van de fysici treffend samen. Uiteindelijk blijft het in de natuurkunde uiterst belangrijk je innerlijk kind niet te beknotten en je elke dag opnieuw te verwonderen in de wereld.

Hotel Rwanda

7 maart 2005 — door Simon Calcoen

Interview Marc Cogen

7 maart 2005 — door Gert Boel, Andreas Faes

Jong geweld met Matrak op de planken

7 maart 2005 — door Wendy Schelfaut & Ellen Bernaers

Het Gentse Studententheater Matrak pakt midden april uit met twee nieuwe voorstellingen. Wij gingen even het wat, wie, hoe, waar en waarom na van deze toneelgroep.

Man Scheert Baard

7 maart 2005 — door Axel De Backer

Gedurende de hele maand maart organiseert het Huis van Alijn wekelijks een les “scheren met klassiek scheermes”. Zij die hunkeren naar de jolige tijd van weleer, toen scheermessen nog voornamelijk gehanteerd werden door overdadig besnorde barbiers in plaats van berbers met een doorzichtig pubersnorretje, kunnen hun hartje ophalen.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.