Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 436

Schamper 436 verscheen op 14 november 2005 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Edito: Bah.

14 november 2005 — door Matthias J.

Twaalfurenloop uitgesteld

14 november 2005 — door Axel De Backer

Eind oktober had de Gentse binnenstad zoals elk jaar omgetoverd moeten worden in een geïmproviseerde looppiste, omringd door knullig gesjorde tenten en een paar honderd dronken studenten in veel te korte shortjes. Dit jaar echter geen dronken rondjesgeloop of bittere vete tussen de burgies en het Hilok. In de loop van oktober werd aangekondigd dat de Twaalfurenloop werd uitgesteld naar het begin van het volgende semester. What’s the deal?

Einde lijden Urgent nabij

14 november 2005 — door Matthias J.

10 jaar Urgent: Interview Wim Oosterlinck

14 november 2005 — door Sara Bossaert

Urgent, het kleine broertje van Schamper, wordt 10 jaar. Ondanks zijn prille leeftijd heeft de Gentse studentenradio al enkele kinderen gebaard die hun weg gevonden hebben in de professionele radiowereld. Een daarvan is Wim Oosterlinck van Studio Brussel, de man achter de immer vrolijke stem die ‘s morgens op een onmenselijk vroeg uur door uw boxen schalt. Op zoek naar vettige anekdotes uit de beginjaren van Urgent ging Schamper met Wim Oosterlinck praten.

Studentenvertegenwoordigers aan het werk

14 november 2005 — door Wim Van Lancker & Andreas Faes

Het leven van een stuver is geen pretje. Kostbare tijd besteden aan allerhande raden en commissies, gezaag van misnoegde studenten aanhoren én ten allen tijde klaarstaan voor jullie, luiaards. Neen, dan liever pinten drinken. Natuurlijk zijn er ook positieve kanten aan het bestaan als luis in de pels van de hogere machten. Geïnterviewd worden, bijvoorbeeld.

Urgent: een geschiedenis

14 november 2005 — door Wouter Ryckbosch

Studentenradio Urgent is tien jaar oud. Omdat de geschiedenis zichzelf niet schrijft, valt die zware last eens te meer op de stevige schouders van uw geliefde Schamper-redacteurs.

Onbekende Unief: Prik

14 november 2005 — door Stefaan Duc

De werkzaamheden aan het nieuwe studentenhuis bereiken dra hun eindpunt. Hoor die vreugdekreten! Door die werken werd ook de aandacht gevestigd op een tweetal minder bekende bouwwerken: een limonadefabriek en het Emmaüskasteeltje. En over het stookgebouw verneemt u ook een en ander.

Lords of Dogtown

14 november 2005 — door Bert Dobbelaere

Intersemestrieel Verlof

14 november 2005 — door Simon Calcoen

Wie inmiddels een grijze baard heeft en houder is van een ongestreken, verfrommeld gezicht, herinnert zich wellicht nog den schonen tijd dat de studenten nog onder het jaarsysteem opereerden. Tot april/mei het zwijn uithangen (feestjes bouwen, rondhangen, volgieten en leeglopen,...), om dan vervolgens twee maanden geconcentreerd het blokzwijn uit te hangen. Dat waren nog eens tijden van extremen!

Kort: Noorderwind en Berenklauw

14 november 2005 — door Pieter Bonte & Stefaan Duc

Wolken schuiven over de Vlaamse vlaktes, regen valt op onze bleke lijven. Moeder Natuur is een kreng, hoe konden we dat ooit vergeten. Ijs bijt zich vast op ons vlees, het bloed trekt terug, de hand grijpt bevend naar de fles. De tragically hip paren met verbetenheid en dansen verwilderd. De fashionably miserable zwelgen in nausée en kerven iets dieper in hun zwerende polsen. Terwijl onze aarde de kosmische duister indrijft, worden in de Gentse cultuurhuizen lichtvoetige blijspelen opgevoerd. Zij dwalen.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.