Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 438

Schamper 438 verscheen op 12 december 2005 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Vuil tsjeven

12 december 2005 — door Matthias J.

Een avondje onder "oude vrienden"

12 december 2005 — door Rien Emmery

‘t Was weer keer zot, ‘t was weer keer zot. Als het Katholiek Vlaams Studentenverbond (KVHV) iets organiseert, lijkt het de laatste tijd geheid hommeles in Gent. Dat de rechtse studentenvereniging al een tijdje op aanvaringskoers zit met het rectoraat, heeft daar alles mee te maken. Deze keer was het een conflict met internationale aspecten. De alumnivereniging van het KVHV, erkend door de universiteit, strikte namelijk de Franse extreemrechtse nationalist Jean-Marie Le Pen voor een “colloquium”. Een chronologie van de heisa.

Le temps qui reste

12 december 2005 — door Bruno Claeys

Ode aan een Axel

12 december 2005 — door Matthias J.

Interview Rock: Stijve armhaartjes en de Drang om muziek te delen

12 december 2005 — door Gert Boel & Pieter Bonte

Twee Schampers geleden kon u al lezen hoe langharige werkschuwe tuigen denken over het muziekbeleid in Vlaanderen vandaag de dag. Maar wat denken ze over de muziek? Een sequel, gelijk ze zeggen.

Lief en leed in de Brug

12 december 2005 — door Sara Bossaert & Eline Strik

Wie boven zijn spaghetti bolognaise zit kan het zich misschien niet voorstellen, maar ooit at ook rector Van Cauwenberge in de Brug. En als we hem mogen geloven, smaakte het hem nog ook. Maar de Brug is natuurlijk meer dan de resto. Het is vooral een bouwval die binnen een aantal weken ontruimd wordt. Dit tot grote spijt van vele studentenvereningen, die hier al van toen de dieren nog spraken een veilig onderkomen vinden. Nu ja, veilig, op de occasionele kidnapping en de krakkemikkige trap na dan. Drie illustere oudstudenten vertellen over hun herinneringen aan het studentenhuis.

Burgies smijten met vliegers

12 december 2005 — door Eline Strik

Vier keer per jaar examens. Voor wie nog verlangend terugdenkt aan het jaarsysteem, is het de ultieme nachtmerrie. Maar volgend jaar zou het werkelijkheid kunnen worden voor de ingenieursstudenten uit de eerste bachelor. Tenminste, over een voorstel in die zin wordt volgende week gestemd door de faculteitsraad van de Ingenieurswetenschappen. Het gaat om een tussentijdse evaluatie halverwege het semester, verplicht en op punten. De burgies van de Facultaire Raad van IngenieurStudenten (FRiS) laten het er in ieder geval niet bij en voeren actie op hun eigen manier. Door vliegers te vouwen, of wat had u gedacht?

Windows for nothing, and Office for free

12 december 2005 — door Bert Dobbelaere

Gratis software? “Been there, done that”, hoor ik je reeds denken. Gratis software waarvoor je niet met KaZaA-onzin of irritante neefjes annex buurjongentjes geconfronteerd hoeft te worden? Gratis software die bovendien legaal is?

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.