Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 440

Schamper 440 verscheen op 20 maart 2006 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Platitude

20 maart 2006 — door Matthias Jacxsens

Schamper colloqueert

20 maart 2006 — door Pieter Bonte

De Student Die Ging Stemmen

20 maart 2006 — door Andreas Faes & Axel De Backer

Het doek is gevallen over de verkiezingen voor de Raad van Bestuur (RvB) en de Sociale Raad (SR). De winnaars troosten met een ironische grijns de verliezers (‘Er zijn nog raden in de zee’), waarop de verliezers al huilend beweren dat ze het niet erg vinden (‘Eigenlijk wou ik er niet in, dus het is wel ok zo’). De democratie heeft gezegevierd.

Film Derailed

20 maart 2006 — door Fleur Wirtz

‘Take a seat, go for the ride, but put your seatbelt on.’ Dat zijn waarschijnlijk de woorden die deze film van

Film-Kort

20 maart 2006 — door Axel De Backer

Feestweek in het Kolenkot

20 maart 2006 — door Stefaan Duc

Haroe! Hezoe! Hoor die vreugdekreten! Ons nieuwe studentenhuis opent haar deuren en jij daar, student, bent uitgenodigd.

Nieuw studentenhuis bezocht en bezongen

20 maart 2006 — door Andreas Faes & Roeland Termote

Arbeiders die min of meer arbeidend rondzwermen, de zilte geur van mannenzweet en de heerlijke stilte van men at work. Bijna hadden we spijt dat we zelf niet voor de universiteit van het leven kozen om het nieuwe studentenhuis op te bouwen. Bijna. We interviewden Nicholas Courant, studentenbeheerder, en Firmin Mees, de architect.

Erasmati aller landen, verenigt U!

20 maart 2006 — door Wim Van Lancker

“Reaching young people and tell them about how an exchange can change their life. Show them how wonderful it can be to develop yourself, become independent, open-minded, appreciate new cultures and make friends all around the world.” De slogan van de “Day of Student Mobility” lijkt zo uit de pen van Martin Luther King gevloeid maar dient een minder nobel doel: studenten warm maken voor een ervaring in het buitenland.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.