Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 441

Schamper 441 verscheen op 11 april 2006 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Edito

11 april 2006 — door Matthias J.

Monovolume goedgekeurd

11 april 2006 — door Matthias J.

Tussen het technicum en het rectoraat gaapt op dit moment een knoert van een leegte. De universiteit had ambitieuze plannen met het lapje grond. Het zou plaats bieden aan een mastodont van een auditorium, goed voor duizend zitjes. Maar niet iedereen aan de universiteit was even enthousiast.

Bij de haard met Bol & Baert

11 april 2006 — door Pieter Bonte & Bregt Saenen

Kijk eens goed naar die foto hier. Links zie je Ludovic Bol, rechts Stijn Baert. Je kijkt naar deze jongeheren omdat zij de grote winnaars zijn van de voorbije studentenverkiezingen. Bol mag als eerste zijn stoeltje kiezen in de Sociale Raad, Baert kan zich de komende twee jaar in zijn eigen pluchen zeteltje in de Raad van Bestuur vleien.

Diefstal explosief materiaal aan de UGent

11 april 2006 — door Rien Emmery

Een groepje studenten keek vorige week verschrikt op toen de trap naar de toiletten in de Boekentoren versperd bleek door CSI-achtig politielint en een besnorde flik.

VRG blundert, Van Rossem foefelt, Boer ploegt voort

11 april 2006 — door Gert Boel

Oproer op het VRG-forum, enkele weken geleden. Een kloet studenten uitte publiekelijk z’n ongenoegen over het feit dat ze een brief van Jean-Pierre Van Rossem in de bus kregen, waarin die zijn repetitorbureau aanprees. Al snel rees de vraag: hoe kreeg Van Rossem die adressen in handen?

"Wij zijn blijven bestaan door onze liefde voor de muziek"

11 april 2006 — door Gert Boel

Ammehoela! De Rock & Roll leeft, en het doet ons plezier te zien dat er nog bands zijn die met een brede grijns op hun tronie paardenspuiten vol adrenaline in de ziel van de beste muziek ooit pompen. Revenge 88 bijvoorbeeld.

Leuvense arrogantie troef

11 april 2006 — door Andreas Faes

Dat Leuven al drie jaar de wedloop naar grootste universiteit verloren heeft van de UGent begint hen zwaar te vallen. Het resultaat is ernaar: blindelings om zich heen slaan in de hoop iets van hun grandeur van weleer terug te krijgen. Een overzicht.

Schrijven om het leven te verdienen

11 april 2006 — door Sara Bossaert

Miriam Van hee praat zoals ze schrijft: eenvoudig, maar krachtig. Voorzichtig, de woorden wikkend en wegend, vertelt ze over haar studententijd, Gent en het dichterschap.

Martens op de planken

11 april 2006 — door Wim Van Lancker

Op zaterdag 8 april ging in het Gentse NTG een nieuwe productie in première. Niets om over naar huis te schrijven, zou u denken, ware het niet dat niemand minder dan Wilfried Martens de protagonist van het gebeuren is. Jawel.

De grote universitaire oorlog

11 april 2006 — door Stijn Debrouwere & Bert Dobbelaere

Naar het schijnt heeft het hoger onderwijs zichzelf een aantal jaar terug heeft moeten verenigen in verschillende associaties, elk rond een universiteit. Doel van die associaties was de krachten te bundelen om onderwijs en onderzoek te stroomlijnen. We vroegen Luc Van Den Bossche wat er voor de studenten reeds concreet verwezenlijkt was. “Voor de studenten? Weinig, denk ik.” Dat is tenminste eerlijk.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.