Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 442

Schamper 442 verscheen op 1 mei 2006 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Hoezah!

1 mei 2006 — door Matthias J.

"Hoe meer je weet, hoe betoverender alles wordt"

1 mei 2006 — door Matthias J. & Pieter Bonte

Professor Henri Verschelde is een van de meest eminente wetenschappers van onze universiteit. “De Einstein van de Sterre”, zo wordt hij in de wandelgangen wel eens genoemd. Zijn grote passie is de quantumchromodynamica, één van de meest complexe theorieën uit de natuurkunde. Maar Verschelde is eveneens een passionele uomo universale.

"Een atleet sluit geen compromissen."

1 mei 2006 — door Jonas Riemslagh & Fleur Wirtz

Aan het hoofd van het Internationaal Olympisch Comité staat een Gentenaar. Sinds 2001 waakt Jacques Rogge over het Olympische reilen en zeilen. In het kader van het Internationaal Studentenforum bezocht hij onze universiteit voor een lezing en een debat met de studenten. Schamper kon hem strikken voor een interview.

"Ik ben niet getrouwd met de outputfinanciering"

1 mei 2006 — door Gert Boel

Kop van Jut voor het luid kelende studentenracaille is Vlaams onderwijsminister Frank Vandenbroucke. De minister zelf blijft kalm onder al dat protestgeweld: “Ik zou willen dat we het nu gaan hebben over de échte doelstellingen”.

Bij Julien

1 mei 2006 — door Andreas Faes

Bespreking Med's

1 mei 2006 — door Roeland Termote

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.