Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 444

Schamper 444 verscheen op 27 september 2006 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Edito: Stemmen

27 september 2006 — door Matthias J.

"Oké, Jongens, zo kan het niet verder"

27 september 2006 — door Gert Boel

Naast de jonge honden zullen op 1 oktober ook een aantal rijpere artiesten het podium optrekken. En wie kan beter de spirit van het festival verwoorden dan Kris De Bruyne, iemand die grootgebracht werd in wierook, mantra’s en een sfeer van absolute verdraagzaamheid (ok, we overdrijven, maar u heeft dat net graag) van mei ’68.

Gent Verkend

27 september 2006 — door Axel De Backer

Eén jaar PVC

27 september 2006 — door Axel De Backer

Het is ondertussen al bijna anderhalf jaar geleden dat huidig rector Paul Van Cauwenberge na een ongemeen spannende verkiezingsstrijd toenmalig vice-rector Marc de Clercq in het stof deed bijten. Ondertussen heeft PVC het eerste kwart van zijn ambtstermijn achter de rug. Hoog tijd om eens te kijken wat er zoal gebeurd is, daar bovenaan het rectoraat.

"Het is nu eenmaal een project waar je niet tegen kán zijn"

27 september 2006 — door Gert Boel

Ook studenten roeren zich al eens. Soms bewegen ze om een comfortabeler manier te vinden om in de goot te overnachten, soms bewegen ze om de croquemachine in gang te trappen. Hanna Van Parys, laatstejaarsstudente psychologie, roert zich echter voor 3009, en voor de verdraagzaamheid. En hoewel wij bij Schamper normaal gezien op deze wereld enkel koud bier en knapperige worstjes verdragen, maakten we dan toch (nog maar eens) een uitzondering.

Check die cheques!

27 september 2006 — door Simon Calcoen

Het wordt stilaan een traditie: de Gentse universiteit, de Hogescholen, de Stad Gent en de cultuurhuizen slaan de handen in elkaar om studenten van cultuurcheques te voorzien. Hier een woordje uitleg voor hen die helemaal niet vertrouwd zijn met die traditie, laat staan met wat we onder ‘cultuur’ dienen te verstaan.

Lethargie en Weltschmerz

27 september 2006 — door Stijn Debrouwere & Laurens Lavrysen

Een nieuw academiejaar, vol mogelijkheden, gaat van start. Nog steeds zitten wij — en uzelf, de miskende maar bovengemiddeld begaafde Schamperlezer — ongeneeslijk opgescheept met de rest van de wereld. Voldoende reden om wat te weltschmerzen en ons comateus te drinken. Een nieuw jaar vol mogelijkheden, en Schamper zal je daarin bijstaan. Tijd voor kort!

Wat zit waar aan de UGent?

27 september 2006 — door Matthias J., Matthias J., Matthias J., Rien Emmery, Tim F. Van der Mensbrugghe & Maarten De Gendt

Aan de Gentse Universiteit wordt niet alleen les gegeven. Er zijn heel wat diensten die het zware leven van de student moeten verlichten. Om alle nieuwkomers, en ook de oudjes die jaren niets anders dan een toog gezien hebben, een startpunt te geven, zet Schamper enkele nuttige diensten op een rijtje.

Gent kiest!

27 september 2006 — door Roeland Termote

Boekentoren naar tweede ronde Monumentenstrijd gestemd

27 september 2006 — door Stefaan Duc

De Boekentoren is geselecteerd voor de tweede ronde van de Monumentenstrijd. Er staan zo maar eventjes 1 miljoen flappen op het spel. Die zijn meer dan welkom.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.