Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 445

Schamper 445 verscheen op 9 oktober 2006 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Edito: Samenwerking?

9 oktober 2006 — door Matthias J.

Lezersbrieven

9 oktober 2006 — door Kristof DB, Jelle VW, Leslie, Jo DM, Pierre W

Filmfestival! Film! Festival!

9 oktober 2006 — door Axel De Backer

Het Gentse filmfestival is dit jaar aan zijn 33ste editie toe. Elf dagen lang wordt Gent dé place-to-be voor de Europese cinefiel. En omdat wij niets leuker vinden dan die mensen te irriteren, geven wij een overzichtje zonder ook maar één Laplands sociaal drama of Vietnamese komedie.

Kort en Bloemen

9 oktober 2006 — door Roeland "Sunflower" Termote en Gert "Wintersweet" Boel

Waanzinnig saaie opening academiejaar

9 oktober 2006 — door Axel De Backer

Het academiejaar is weer zo’n klein beetje begonnen en zoals elk jaar werd dat feit gevierd. Al wie iets aan de universiteit te betekenen heeft — en écht niets beters te doen had — kwam samen in de Aula, luisterde een paar uur naar speeches en vrat zich daarna te pletter op de aansluitende receptie.

Student trapt academiejaar af

9 oktober 2006 — door Laurens Lavrysen

Op 27 september werd met de Student Kick-Off de aftrap gegeven van het academiejaar. Als een moderne versie van brood en spelen, werd de Gentse student verwend met een megabarbecue en een resem populaire artiesten. Vraatzuchtig en hunkerend naar muzikale bevrediging trok Schamper op reportage naar het Kramersplein.

ACCO waagt zich op de Gentse markt

9 oktober 2006 — door Bregt Saenen

Vroeger was het simpel. Elk beetje onderwijsinstelling in Gent stuurde zijn studenten naar J. Story-Scientia boekhandel (de Story) om boeken, syllabi en een enkele verdwaalde reader. Iedereen vond dat geweldig, want iedereen vond er alles. Helaas, in een wereld waar vrachtwagenchauffeurs je in het Pools de weg vragen, is de afstand Gent — Leuven lang niet meer onoverkomelijk. En laat daar nu eens een compleet andere boekhandel huizen.

Een Islamitische Universiteit in Gent

9 oktober 2006 — door Wim Van Lancker & Andreas Faes

In de schaduw van het MIAT, pal in de multiculturele buurt Sluizeken, herbergt een anoniem gebouw de nagelnieuwe Islamitische Universiteit van Europa — Afdeling Gent (IUE). Naast de onze, nog een unief in Gent? Ja en neen, of tenminste: misschien.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.