Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 446

Schamper 446 verscheen op 6 november 2006 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Daniël Termont Spreekt

6 november 2006 — door Axel De Backer & Roeland Termote

De verkiezingsstrijd ligt een dikke maand achter ons, en hoewel de arena er rustig bij ligt, ruikt het zagemeel nog naar het bloed van de vernederde christenen en de ineen gehakte racisten. Dat alles is grotendeels de verdienste van Daniël Termont. Wij spraken met de volksmens uit Majjakeike, vanaf januari burgemeester van deze schone stede.

"Wij zijn in de eerste plaats een universiteit waar de wetenschap bedreven wordt"

6 november 2006 — door Gert Boel

Rector Vervenne interviewen is als ruggelings in de Himalaya liggen, terwijl het oor gestreeld wordt door een rustig kabbelend bergriviertje vol academische wijsheden en oprechte vredesdrift. Wij (dekselse intriganten) poogden vergeefs oorlogszuchtige kreten te ontlokken aan de stuurman van het trotse academische karveel aan de Dijle, rector V counterde ze onverstoord met zalvende taal en heeft het zelfs over “synergie vinden”.

Stuver vs. Vlaams Belang

6 november 2006 — door Bert Dobbelaere

Lieven Coppens, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in het idyllische Sint-Lievens-Houtem, diende klacht in tegen stuver Joke Renneboog na een beledigende blogpost van haar hand. Het verhaal van een storm in een heel klein glaasje water.

"Ik zou een goeie advocate zijn, want ik heb altijd gelijk"

6 november 2006 — door Gert Boel & Bert Dobbelaere

De klim van de vrouw op de maatschappelijke ladder blijft nog steeds een bijzonder turbulent gegeven. Zij die een poging wagen hun vleugels uit te slaan, storten meer dan eens krijsend en brandend ter aarde, na een directe voltreffer van de raketlanceerder van The Fortress of Male Chauvenism.

VVS-voorzitter sp(r)eekt

6 november 2006 — door Andreas Faes

Onze studentenraden worden overkoepeld door de Vlaamse Vereniging van Studenten (kortweg VVS), en daar zit nieuws in. Oninteressant en onsexy nieuws op het eerste gezicht misschien, maar wij beloven intrige en lichtelijk gepikeerde jongmensen. Vanaf ergens halverwege zo.

Jan met de Pet

6 november 2006 — door Jon Burke

Nieuw in Schamper: ‘De stelling van de maand’. Iedere maand verlaten we de heilige muren van het redactielokaal om te kijken wat de man (of vrouw) in de straat denkt. Wij stappen op studenten (en af en toe een prof) af en gooien hen genadeloos een stelling voor de voeten.

Lezersbrief

6 november 2006 — door Dries Vrijders

Niemand katholiek

6 november 2006 — door Dries Vrijders

De sfeer is soms slaperig op de redactie. Genoegzaam sluimeren de redacteurs in de zalige wolken van hun eigen genialiteit. En dan valt er plots een mailtje uit de lucht dat de slapende helden uitdaagt om daar te gaan, waar geen Schamperredacteur ooit een voet heeft durven zetten: het hol van de Paapse leeuw, ook wel bekend als Leuven. De logboeken van deze moedige expeditie naar zij, die in speeches aan onze eigen Alma Mater weleens smalend ‘de collega’s uit Leuven’ worden genoemd, en de mail waarmee dit allemaal begon vindt u op de bladzijden van dit eigenste Leuven-dossier.

Filmfestivalfilms!

6 november 2006 — door Axel De Backer

Wij houden van dieren.

6 november 2006 — door Sara Bossaert & Maarten Hanssens

Balthazar is een rijzende ster aan het firmament der muzikale ambassadeurs die Vlaanderenland rijk is.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.