Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 447

Schamper 447 verscheen op 13 november 2006 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

"Religie is er niet om de waarheid over het Heelal te proclameren"

13 november 2006 — door Laurens Lavrysen & Gert Boel

Wanneer we Vlaams-Brabant binnenrijden, wordt onze elektrische locomotief losgekoppeld en vervangen door een vervaarlijk blazende stoomlocomotief. Net voor de Leuvense stadmuren rijdt het gevaarte een afgedwaalde koe aan.

Edito: Dikke Boel

13 november 2006 — door Matthias J.

Piot komt

13 november 2006 — door Laurens Lavrysen

Blandijn Bibbert

13 november 2006 — door Matthias J.

Ook in de faculteit Letteren en Wijsbegeerte heeft de examencommissie beslist om voortaan geen oogje meer dicht te knijpen voor de uitschuivers van studenten. Enkel over de graden wordt voortaan nog gedelibereerd.

"Wij zijn geen novelty band!"

13 november 2006 — door Gert Boel

Cracker is een groep van vele gedaanten, maar steeds hebben ze de verstandiger muziekliefhebber weten te beroeren met hun mengeling van alt.country, punk en messcherpe ironie. Begin november speelden ze in de Cactus in Brugge, en Schamper moést hen gewoon voor de microfoon krijgen.

Vergeef ons onze zonden!

13 november 2006 — door Laurens Lavrysen

De Gemeenschappelijke Examencommissie van de opleiding Rechten heeft, net als in de Blandijn (zie kolom hiernaast, nvdr.), besloten om het buispuntensysteem af te bouwen. Tot grote woede van de studenten.

"Sint-Pietersplein moet studentenplein worden"

13 november 2006 — door Leila Demarest & Jon Burke

Na het eerste studentenoverleg van dit academiejaar kondigde Rudy Coddens (sp.a), Gentse schepen van Onderwijs en Opvoedkunde, aan dat het Sint-Pietersplein voortaan ‘the place to be’ moet worden voor studentenactiviteiten. Dat liet hij weten via een artikel in De Standaard.

Uit met Schamper!

13 november 2006 — door Ruben De Winne

Omdat u het beu was het wilde, maar hoogst oninteressante relaas van uw kotgenoot over zijn uitgaansleven te moeten aanhoren, sloeg u zojuist Schamper open. Maar wat treft u aan? Het verslag van een avondje uit met Schamper.

Open brief aan de GSR

13 november 2006 — door De redactie

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.