Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 448

Schamper 448 verscheen op 4 december 2006 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Vleeskeuring

4 december 2006 — door Matthias J.

Jan met de pet

4 december 2006 — door Leila Demarest & Jon Burke

Kort: oldskool

4 december 2006 — door Andreas Faes & Axel De Backer

Oude dingen zijn altijd beter. De olijke jaren dertig, het gezellige geknetter van een pas aangestoken brandstapel, ja zelfs het wegebbende gesnik van een dozijn weesjes dat weergalmt net voor de gietijzeren poorten van het weeshuis genadeloos dichtklappen, het maakt ons verdomd wee vanbinnen. Daarom: Oldskool fo’ life

Kak aan de Muren

4 december 2006 — door Bert Dobbelaere

KRINGEN EN KONVENTEN

4 december 2006 — door Sara Bossaert

CULTUURAGENDA

4 december 2006 — door Sara Bossaert

Niets is de bedoeling

4 december 2006 — door Dries Vrijders & Simon Calcoen

Al bijna vijftien jaar brouwt Lugubrum in de stoofschotel van de Gentse underground de meest vettige, succulente black metal. Relatief onbekend maar door al wat hip is binnen de scene heftig anaal bemind, sudderen de peetvaders van de Boersk Blek Mettle rustig en eigengereid voort. Maakt zich op voor de release van een nieuwe plaat. Zoekt dwergen. En geeft interviews. Pintje, iemand?

Hommeles in stuverlandschap

4 december 2006 — door Laurens Lavrysen

Het begon allemaal redelijk onschuldig: Stijn Baert, studentenvertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van onze universiteit en voorzitter van de Gentse Studentenraad (GSR), spuwde zijn gal op zijn website in een opiniestuk over de Vlaamse Vereniging voor Studenten (VVS). Hierin verwijt hij de koepel van de Vlaamse stuvers incompetent en ondemocratisch te zijn. De Raad van Bestuur en de stafmedewerkers van VVS zouden te weinig rekening houden met de Algemene Vergadering, het orgaan dat normaal de standpunten zou moeten bepalen (zie overigens daarvoor Schamper nr. 446, nvdr.). Soit, niets aan de hand denken we dan, kritiek moet toch kunnen? Of niet soms?

De draad kwijt?

4 december 2006 — door Bregt Saenen

Een bezorgde studente zond Schamper een zelfgeschreven opiniestuk over de mogelijke gevolgen van draadloze toepassingen voor de gezondheid. Moeten studenten naast wankele trappen en omvallende muren nu ook oppassen voor het draadloze netwerk van de UGent, of mogen we onze laptops vanaf nu minder innig omhelzen?

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.