Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 450

Schamper 450 verscheen op 14 maart 2007 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Friet of Fruit?

14 maart 2007 — door Gert Boel

De gemiddelde student had het ongetwijfeld al begrepen: frieten zijn ongezond. Meer zelfs, frieten durven al eens behoorlijk dodelijk te zijn. Op extreem lange termijn, en onder licht voorbehoud, uiteraard. Maar toch.

"Een B-lidmaatschap is als het wijzigen van de spelregels omdat een Nederlander achter de penaltystip staat."

14 maart 2007 — door Koen Colpaert

Op vrijdag 9 maart vonden in de Ridderzaal in Den Haag en in de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers (‘Werken aan Europa’) twee conferenties plaats over de toekomst van de Europese Unie. Dit ter gelegenheid van de viering van vijftig jaar verdragen van Rome.

Studeren op drugs

14 maart 2007 — door Bert Dobbelaere

De blokperiode is een veeleisende tijd en de gemakzucht van de gemiddelde student is groot. Een pilletje dat belooft om die syllabus van driehonderd pagina’s er net iéts sneller in te krijgen, is dan ook verleidelijk.

Kort: Kust ze.

14 maart 2007 — door Stijn Debrouwere & Andreas Faes

Inleidingen tot de Kort zijn meestal banaal en vertellen niets wezenlijks over wat er in die Kort zal staan. Trouwens, het is toch élke keer hetzelfde, dus waarom nog inleidingen schrijven? Omdat die fucking nazi’s van de lay-out dat willen. Bij deze. Jo.

Anders Aspling nieuwe decaan Vlerick

14 maart 2007 — door Bregt Saenen

De Zweedse Anders Aspling is aangeduid als nieuwe decaan van de Vlerick Leuven Gent Management School. De instelling die voortkwam uit de gebundelde krachten van de twee grote universiteiten van Vlaanderen kiest met die beslissing ervoor om de huidige, internationale koers verder te zetten.

(Nog steeds) geen uitsluiting voor agressieve studente op home Bertha

14 maart 2007 — door Wendy Schelfaut

Home Bertha De Vrieze wordt dezer dagen — of beter: dezer jaren — geteisterd door een lawaaierige bewoonster. Al vijf jaar lang is ze in diverse homes een lastpost voor haar buren, maar van buitengooien is er nog steeds geen sprake.

DVD: Requiem for a dream

14 maart 2007 — door Niels Strobbe

Hoe veilig woont men in de homes?

14 maart 2007 — door Bregt Saenen

Volgens de statistieken is er dit jaar nooit echt winterweer geweest, niettemin: ons vooruitgeschoven, eerste terrasje deed verleden week meer dan deugd. Minder reden tot juichen hebben de twee studenten die de voorbije twee weken elk op gelijkaardige wijze verongelukten.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.