Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 453

Schamper 453 verscheen op 14 mei 2007 onder hoofdredactie van Matthias Jacxsens.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Godgeklaagd

14 mei 2007 — door Matthias J.

Moet er nog Sprite zijn?

14 mei 2007 — door Gert Boel

Product placement is feitelijk een geweldige zaak. Het ontneemt de organisator van de loodzware verantwoordelijkheid een originele naam voor zijn of haar evenement te bedenken: een kort belletje van één of andere gladde marketingboy, en je bent vertrokken. En zo kwam het dat de groep Duvel-Moortgat enige maanden geleden enkele naïeve sukkels uit de klei trok, en hen zeide: “Organiseert keer een muziekconcoursken! En snel!”

Opinie

14 mei 2007 — door Animo STUgent

"Wie in een ik-maatschappij wil wonen, moet niet op ons stemmen."

14 mei 2007 — door Laurens Lavrysen & Niels Strobbe

Er zijn wel meer professoren politiek actief, maar de meest ronkende naam is ongetwijfeld Johan Vande Lanotte. Als hoogleraar Grondwettelijk Recht is hij verbonden aan de UGent, maar hij is natuurlijk het best gekend als lijsttrekker van de sp.a voor de Senaat en kandidaat-premier.

Schamper vs. Stuvers: 3-2

14 mei 2007 — door Bert Dobbelaere

In de officiële studententoernooien verliest Schamper steeds schromelijk, omdat er meestal echte voetballers meedoen. Tegen de studentenvertegenwoordigers van de GSR zag het studentenblad echter haar kans schoon. Terecht, zo blijkt.

Bijen op rand van uitsterven

14 mei 2007 — door Laurens Lavrysen

Het gaat niet goed met onze kleine honingproducerende vrienden. Hele bijenkolonies verdwijnen gewoon van de aardbodem, zonder ooit teruggevonden te worden. De oorzaken van dit verdwijningssyndroom zijn nog onbekend, al stelt een recente studie van de universiteit van Landau dat draagbare telefonie wel eens een rol zou kunnen spelen. We legden ons oor te luisteren bij de Gentse bijenprof Frans Jacobs om er het fijne van te weten...

Raai Djé-hoe?!

14 mei 2007 — door Sanne Huysmans & Laure Nuytemans

Als je graag eens een lekker ding of een sappige pony had versierd met jouw kennis van Gentse muziek, is het lezen van dit interview meteen een stap in de goede richting. En als je daarbij geen gezichtsverlies wil leiden, spreek je de groepsnaam het beste uit als raai djé-hoe. Want weet: “Rye Jehu is good for you!”

"Go science, go!"

14 mei 2007 — door Pieter Bonte

Een vreemde vogel is neergestreken in het Gentse. Dr. Anders Sandberg, overgevlogen uit Oxford, is ‘transhumanist’. Volgens de transhumanisten wordt in duizenden labs rondom de wereld de technologie ontworpen die ons op het spoor zet naar een nieuwe evolutionaire fase van de mensheid: een trans-humaniteit. U gelooft er niets van? U bent er vierkant tegen? Misschien brengt Sandberg u wel op andere gedachten.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.