Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 454

Schamper 454 verscheen op 3 oktober 2007 onder hoofdredactie van Stijn Debrouwere.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

“Ge moet studeren, niet feesten!”

3 oktober 2007 — door Maarten Hanssens & Sanne Huysmans

Vlak nadat ze in één van haar befaamde niemendalletjes het Sint-Pietersplein had verwarmd, schoof Els Pynoo – iets meer gekleed, we geven het toe – bij ons aan tafel voor een interview.

Student Kick-Off zet de hele ramtam succesvol in gang

3 oktober 2007 — door Maarten Hanssens & Ine De Jonge

Net als vorig jaar zette studerend Gent het academiejaar muzikaal, feestend en zuipend in. Een Vlaamse kermis kunnen we het niet meteen noemen, maar met een springkasteel, aangebrande worsten, een ‘hamerklopding’ en luidruchtig gebral naarmate de avond vorderde, kwam het evenement toch aardig in de buurt. En het was ‘vree wijs’.

Kringen & Konventen

3 oktober 2007 — door Bert Dobbelaere

Allesbehalve Ben Niks

3 oktober 2007 — door Hannah Demol & Ine De Jonge

BenX, de bejubelde debuutfilm van Nic Balthazar, werd op woensdag 26 september eindelijk op het grote publiek losgelaten. Na lang wachten en vele uiterst positieve reacties vanuit het buitenland is het zover!

Cultuurcheques

3 oktober 2007 — door Bregt Saenen & Bert Dobbelaere

Goedkope laptops

3 oktober 2007 — door Bert Dobbelaere

Voor de tweede maal biedt de UGent haar studenten goedkope laptops aan. Snel zijn is de boodschap: de actie loopt tot 31 oktober.

Onderwijs in het nieuws

3 oktober 2007 — door Stijn Debrouwere

Wetenschap Kort

3 oktober 2007 — door Willem Wybo & David De Pue

Kunstencentrum Vooruit jarig

3 oktober 2007 — door Laurens

In een ver verleden was dit kolossale gebouw, gelegen aan de Sint-Pietersnieuwstraat, hét symbool bij uitstek van de socialistische coöperatieve Vooruit. In 1982 – ondertussen 25 jaar geleden – werd echter begonnen met de omvorming tot een heus kunstencentrum, over alle ideologische grenzen heen. Natuurlijk hoort bij een jarige cultuurtempel een culturele hoogmis, waarop het publiek op zaterdag 22 september dan ook volop werd getrakteerd.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.