Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 465

Schamper 465 verscheen op 22 september 2008 onder hoofdredactie van Bert Dobbelaere.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Kringen & Konventen

22 september 2008 — door Hannah Demol

Tip!

22 september 2008 — door Hannah Demol

Studente in Walenland

22 september 2008 — door Rini Vyncke

Vlamingen en Walen: voelen beide partijen zich nog wel Belg? Ik zoek het uit van binnen uit: een half jaar lang studeer ik aan de Université de Liège.

Bijzonder Statuut

22 september 2008 — door Lynn De Pelsmaeker

The Seven Words You Can't Say On TV

22 september 2008 — door Bram Bombeek

De Amerikaanse psycholinguïst Steven Pinker legde in The Stuff of Thought uit hoe taal een venster kan zijn met uitzicht op de menselijke natuur in monokini. Schamper was er dan ook als de kippen bij om dit boek te recenseren.

Weg met dat biertonnetje!

22 september 2008 — door Hannah Demol

Waar we goedkope pintjes en bickyburgers kunnen krijgen, weet iedereen. Dat we er dik van worden, weten we ook. Tijd om er iets aan te doen dus!

Studeren is ook hun recht

22 september 2008 — door Lynn De Pelsmaeker

Honderden studenten aan onze universiteit hebben een beperking, waardoor studeren niet vanzelfsprekend is. BSH begeleidt hen, zodat ook zij hun studie succesvol kunnen afronden.

Boekentoren te hoog

22 september 2008 — door Andreas Faes

Onze academische erectie is te hoog, aldus het rectoraat. De opslagcapaciteit wordt nog niet eens voor de helft gebruikt, en dus moet volgens de economische logica naar een oplossing gezocht worden. Twee scenario’s liggen op tafel.

Tomaat besteelt UGent

22 september 2008 — door Gert Boel

De top van onze unief zit met de handen in het haar. Een genetisch gemanipuleerde tomaat, ontworpen om als ‘intelligente tomaat’ dienst te doen in de volgende promotiecampagne, verdween spoorloos.

Mauro, Mujahideen of Rock

22 september 2008 — door Simon Leenknegt & Hans Demeyer

Mauro Pawlowski is de man van Evil Superstars, The Grooms, Somnabula, dEUS, Mitsoobishy Jackson, Parallels, Monguito, Othin Spake, The Love Substitutes, Otot, Club Moral, enzovoort, zo verder en meer. Variatie troef met Mauro. Daarom ook geen normaal interview. Door hem citaten uit ‘vanalles en nog wat’ voor te leggen, we will drive Mauro to the fire.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.