Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 468

Schamper 468 verscheen op 3 november 2008 onder hoofdredactie van Bert Dobbelaere.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Music For Life in Gent

3 november 2008 — door Floor Eelbode

De 2599 leden van de Facebook groep “I want Music For Life in Ghent next year” haalden hun slag thuis: Music For Life gaat dit jaar door in Gent. Hoezee!

If I knew that, they would make me president!

3 november 2008 — door Laurens Lavrysen & Hanne Lefèvre

Op 4 november trekken de Amerikanen naar de stembus. Wat zijn de gevolgen daarvan voor hun buitenlands beleid? Schamper sprak met Marc Cogen en Christopher Parker.

Nieuw PO-systeem bij Rechten

3 november 2008 — door Ruben De Winne

Grote beroering aan de faculteit Rechtsgeleerdheid tijdens de eerste weken van het academiejaar: de praktische oefeningen nieuwe stijl betekenen voor een 2500-tal rechtenstudenten aanzienlijk veel bijkomende werklast, en daar wordt luid tegen geprotesteerd.

Overlast in de Overpoort

3 november 2008 — door Pieter Van Nuffel & Bart De Decker

Onze Overpoort is niet meer wat ze geweest is. Swingende danscafés namen er langzamerhand de plaats in van de traditionele studentenkroegen.

Studente in Walenland

3 november 2008 — door Rini Vyncke

Vlamingen en Walen: voelen beide partijen zich nog wel Belg? Rini Vyncke zoekt het uit van binnen uit: een half jaar lang studeert ze aan de Université de Liège.

Bestuurscollege voert vergoedingen in

3 november 2008 — door Bert Dobbelaere

Leden van het Bestuurscollege krijgen binnenkort misschien een vergoeding voor hun werk. Dat kan een rare bijwerking hebben: studentenvertegenwoordigers die betaald worden.

Glazen wanden te klein

3 november 2008 — door Jonas Fahy

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.