Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 471

Schamper 471 verscheen op 15 december 2008 onder hoofdredactie van Bert Dobbelaere.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Winnaars!

15 december 2008 — door Hannah Demol

Ooggetuige in Oeganda: Ayco Duyster

15 december 2008 — door Lise Eelbode

StuBru-presentatrice Ayco Duyster reisde voor Music For Life naar Oeganda om ter plekke de vluchtelingenkampen te bezoeken. Haar ervaringen ondersteunen het inhoudelijke deel van de campagne.

Hoofdredacteur moedig ten onder

15 december 2008 — door Ruben De Winne

In november konden studenten op Minerva de Schamperenquête invullen. Wie daarbij in de prijzen wilde vallen, moest correct voorspellen in hoeveel seconden onze hoofdredacteur de Overpoort zou afhinkelen.

Culinaire critici: één adres!

15 december 2008 — door Laurens Lavrysen & Bram Bombeek

Jaarlijks wordt het menu van de universitaire resto’s geëvalueerd. Schamper schoof mee aan tafel en deelde sterren uit.

De UGent zendt haar dochter uit

15 december 2008 — door Laurens Lavrysen

Stefanie Dehennin, een 21-jarige studente Communicatiewetenschappen, werd onlangs verkozen tot Miss Oost-Vlaanderen. Daardoor kan ze op 23 december meedingen naar het kroontje van Miss België.

Doe maar normaal, dat is al zot genoeg

15 december 2008 — door Bram Bombeek

Maarten Boudry van de vakgroep Wijsbegeerte bestrijdt fabels, bijgeloof en het VTM-programma Het Zesde Zintuig. Waarom? Wij vernamen het van onze gidsen hierboven.

Eerst boem-boem, dan bla-bla?

15 december 2008 — door Frederik Neirynck

Als het over taboedoorbrekende thema’s gaat, zitten we bij Schamper altijd op de eerste rij. Al deden de jongens en meisjes van ‘t Zal Wel Gaan op 2 december ook hard hun best in de Blandijn.

Gezang, gezuip en gezwets

15 december 2008 — door Bart De Decker

Een overvolle tent op het Sint-Pietersplein. Massa’s brandblussers, spots, security, rodenbach en natuurlijk studenten. Een zevenkoppige fanfareband maakt zich klaar om ‘Io vivat’ aan te vangen. Pottengebons, vlaggengezwaai… De 16e editie van de Gentse Massacantus staat op het punt te beginnen.

In het Kader van U

15 december 2008 — door Marjolein Roelandt

Om de twee weken gaat Schamper (mét kader) op zoek naar mensen die uw leven als student aan de UGent aangenamer maken. Deze week: Kristien van de cafetaria in de Blandijn.

Music For Life in Gent!

15 december 2008 — door Laurens Lavrysen & Lise Eelbode

Music For Life, de benefietactie van Studio Brussel, gaat van 19 tot 24 december door in Gent. Een kans voor jou, beste lezer, om je goede hart nog eens boven te halen.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.