Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 473

Schamper 473 verscheen op 2 maart 2009 onder hoofdredactie van Bert Dobbelaere.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

PFK-voorzitter stapt naar de koning

2 maart 2009 — door Bram Bombeek & Hannah Demol

Het is weer koekenbak in het PFK, probleemkind onder de konventen. De voorzitter trok tegen zijn leden in partij voor het NSV en hield vervolgens de eer –of wat er van overschoot- aan zichzelf.

2009: Het jaar van Darwin

2 maart 2009 — door Lise Beirinckx

Voor de mensen die zich sinds het begin van het nieuwe semester nog niet uit hun kot hebben gewaagd: Charles Darwin wordt 200 jaar, zijn baanbrekend boek “On the Origin of Species (by Means of Natural Selection)” wordt er 150. Kortom, reden genoeg om te feesten en 2009 uit te roepen tot het jaar van Darwin!

Wij vroegen aan de student in de straat: zou je het vak volgen?

2 maart 2009 — door Hanne Lefèvre

Maar wat denkt de man in de straat? Schamper ging de straat op en vroeg een panel van willekeurige studenten of zij voor het keuzevak zouden opteren.

Tijdingen uit Antwerpen

2 maart 2009 — door Lisa Dierickx

Rectorverkiezing komt eraan

2 maart 2009 — door Bert Dobbelaere

De UGent verkiest binnenkort een nieuwe rector. Of het een spektakel van Leuvense proporties zal worden is echter maar de vraag.

Bewegen en Sport: Nu en Later

2 maart 2009 — door Hanne Lefèvre

Eén op de drie studenten vindt dat hij te weinig beweegt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dacht de rector, en hij richtte het vak Bewegen en Sport: Nu en Later op.

Containerkoten in de pijpleiding

2 maart 2009 — door Laurens Lavrysen

In de vorige Schamper las je over de plannen om studenten in containers te huisvesten. Maar hoe staat het daar nu concreet mee?

Olé O2: Zuurstof voor Onderzoek

2 maart 2009 — door Floor Eelbode

De Gentse StudentenRaad financiert een nieuw project: O2. Bedoeling is na te denken over nieuwe manieren om onderzoek in ons onderwijs te betrekken.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.