Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 474

Schamper 474 verscheen op 16 maart 2009 onder hoofdredactie van Bert Dobbelaere.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Koude douches op 12-urenloop

16 maart 2009 — door Marion Van Hecke & Katrien Debal

In vergelijking met vorig jaar heeft de 12-urenloop enkele drastische veranderingen ondergaan. Niet enkel het parcours lag volledig anders, ook het weer had een ommekeer van 180° gemaakt tegenover het aangename lentezonnetje van 2008. De sfeer en opkomst hebben daar gevoelig onder geleden.

Operatie Valkyrie

16 maart 2009 — door Bram Bombeek

Nieuwe Campagne Durf Denken

16 maart 2009 — door Stijn Debrouwere & Hannah Demol

De UGent palmt de komende weken straten, treinstations en kranten in met een nieuwe editie van haar ‘Durf Denken’-campagne.

Blijf niet onverschillig, doe eens iets vrijwillig

16 maart 2009 — door Margot Van Cauwenberge

Hij klampt je vast wanneer je haastig je trein naar huis tracht te halen, draagt een t-shirt met pandaprint en weekt in geen tijd een traan bij je los. Voor wie het niet gemerkt heeft: het was de week van de vrijwilliger.

Cogen stelt zijn programma voor

16 maart 2009 — door Laurens Lavrysen

Kandidaat Marc Cogen heeft drie speerpunten voor de rectorverkiezingen: internationalisering, minderheden en management.

Universiteiten eisen duidelijkheid in asieldossier

16 maart 2009 — door Bram Bombeek & Bert Dobbelaere

De rectoren van de Vlaamse universiteiten gaven de regering onlangs een ferme tik op de vingers. Aanleiding is de onzekerheid waar asielzoekers mee geconfronteerd worden door het eindeloos uitblijven van federaal beleid.

Kent u de Rector?

16 maart 2009 — door Liesa Carton, Lisa Dierickx & Marieke Vandenhende

Wij vroegen aan enkele honderden studenten: “Herkent u deze meneer; deze toffe peer al eens gezien, nu of weleer?” Doel? De herkenbaarheid van rector Paul Van Cauwenberge peilen.

Vier jaar PVC gewikt en gewogen

16 maart 2009 — door Laurens Lavrysen & Bram Bombeek

Met de nakende rectorverkiezingen is het hoog tijd om eens terug te blikken op vier jaar bewindschap van Paul Van Cauwenberge. Een duik in ons archief.

Wie wat waar Rector?

16 maart 2009 — door Hannah Demol

De buzz rond de rectorverkiezingen nadert stilletjes haar hoogtepunt. Maar voor wie er vier jaar geleden niet bij was en geen flauw benul heeft van wat het allemaal inhoudt: een artikeltje ‘Rectorverkiezingen 101’.

In het Kader van U

16 maart 2009 — door Jantien Seeuws

Om de twee weken gaat Schamper (mét kader) op zoek naar mensen die uw leven als student aan de UGent aangenamer maken. Deze week: Rebecca van de bibliotheek van de FPPW.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.