Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 484

Schamper 484 verscheen op 14 december 2009 onder hoofdredactie van Hannah Demol.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Het lichaam aan het woord

14 december 2009 — door Hans Demeyer

Kap uw glühwein leeg, dump uw lief. Échte sensaties vindt u de volgende dagen op het podium van de Vooruit met de nieuwste producties van Eric de Volder en Wim Vandekeybus. Alvast een voorsmaakje.

De Entartete Kunst van Manor Grunewald

14 december 2009 — door Bram Bombeek

Zal ik je een geheim verklappen, lezer? De enige reden dat uw dienaar graag naar moderne kunst gaat kijken is omdat er altijd bizar veel knappe grietjes op afkomen. Als bourgeois bohémiens onder mekaar moeten we daar niet flauw over doen. Ik geef dan ook grif toe dat ik louter met de intentie om knappe grietjes te spotten naar de expositie van Manor Grunewald (°1985) in Galerie Fortlaan trok.

"Ik wil graag oud worden met mijn publiek"

14 december 2009 — door Margot Van Cauwenberge

Gekweld door een geknelde zenuw speelde Spinvis een maand later dan gepland een adembenemend concert in de Handelsbeurs. Na afloop had Schamper een gesprek met Erik De Jong. De man van woorden en klanken, vriendelijke krullen en … helaas nog steeds rugpijn.

Bits

14 december 2009 — door Hannes Maertens

Cultuuragenda

14 december 2009 — door Ine De Jonge

Filmkort

14 december 2009 — door Anemoon Soete

"Mijn hele studieloopbaan is er één van verrassingen"

14 december 2009 — door Dietmar Hertsen

Schamper gaat op zoek naar mensen die ook nog ná hun studentenleven aan de universiteit vertoeven en laat hen aan het woord over hun dagdagelijks onderzoek.

Blok aan het been

14 december 2009 — door Dietmar Hertsen

Wat slik/pluk jij in de blok?

14 december 2009 — door Marieke Vandenhende

Het is weer zover, de examens staan voor de deur. Een tijd van het jaar die weinigen ons benijden. Na maanden luieren in de Boekentoren, feestjes bouwen in de Overpoort en half beschonken naar de les gaan, is het tijd om achter ons bureautje te kruipen. En elk jaar opnieuw dringt dezelfde vraag zich op: “Hoe kom ik heelhuids deze blok door?”

Wetenschapsoverzicht

14 december 2009 — door Anemoon Soete

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.