Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 488

Schamper 488 verscheen op 29 maart 2010 onder hoofdredactie van Hannah Demol.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Onderwijskort

29 maart 2010 — door Fenneke van der Aa

UGent Race: Route du Soleil

29 maart 2010 — door Bram Bombeek

Stuver Charles Van den Bossche heeft een nieuw project op poten gezet om UGent-gevoel te smeden: een zesdaagse liftrace van Gent naar Barcelona voor het goede doel.

Kassa, kassa!

29 maart 2010 — door Lise Eelbode

Wanhopig op zoek naar een manier om vlug geld te verdienen? Een reeks over de best betaalde bijverdiensten voor durvers. Optie 7: buitenwipper spelen.

Je stem voor een hamster

29 maart 2010 — door Simon Leenknegt

Op het moment dat je dit leest, zijn de stuververkiezingen en de bijhorende promotiecampagnes reeds afgelopen. Sommigen hebben echter een hardnekkige kater aan die campagnes overgehouden.

Verhofstadt op de korrel genomen

29 maart 2010 — door Bram Bombeek

Ex-premier Guy Verhofstadt kreeg onlangs een institutioneel eredoctoraat van de UGent. Tijdens de mondelinge laudatio werd hij door de rector de hemel ingeprezen, maar in het programmaboekje werd de man met de befaamde spleet genadeloos te kakken gezet.

Kassys’ multimediaal gluurtoneel reikt naar de Horizon

29 maart 2010 — door Rini Vyncke

Drie mannen en een vrouw zitten rond de tafel. Rond hen een doodgewone kamer met plafond, zetel, salontafel en lampen. Begrensd door de muren van deze scène, benutten ze de omgeving ten volle. In de filmprojectie achter hen trekken ze echter de baan op. Op weg naar... wat eigenlijk?

Foefjes, allochtone zwervers en verklote kiekjes

29 maart 2010 — door Simon Leenknegt

Onder de noemer Hacking Public Space laten Vooruit en SMAK een horde kunstenaars los in Gent. Bereid u dus maar al voor op het onverwachte.

"Wij zijn niet de Technotronic van onze generatie"

29 maart 2010 — door John Verhaest & Ine De Jonge

The Van Jets leverden met hun nieuwe plaat Cat Fit Fury een rake rock-‘n-roll-klap in het gezicht af. Fris, ruig en totally glam, zo zien we het graag.

Filmkort

29 maart 2010 — door Fenneke van der Aa

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.