Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 489

Schamper 489 verscheen op 26 april 2010 onder hoofdredactie van Hannah Demol.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

MaTRaK: speeldata

26 april 2010 — door Rini Vyncke

Universiteitsrankings

26 april 2010 — door Bert Dobbelaere

Lof der Zotheid van Erasmus?

26 april 2010 — door Davy Verbeke

Soms bereiken ons verhalen over Europese parlementsleden die hun kinderen op skivakantie sturen met Europees — en dus ons — belastinggeld en dan steigeren er velen. Maar hoe zit het met die vakantie genaamd Erasmus?

Urgent.fm, een moeilijke puber

26 april 2010 — door Joost Vanderdeelen

Vorige maand werd studentenradio Urgent.fm vijftien jaar oud. Als verjaardagskado van de universiteit mochten ze hun intrek nemen in een gloednieuwe studio. Al is niet de hele universiteit even positief over de radiozender.

50 kaarsjes voor Congo

26 april 2010 — door Davy Verbeke & John Verhaest

Op 30 juni viert Congo 50 jaar onafhankelijkheid. De balans lijkt negatief, Congo past in het rijtje van ‘failed states’ en Joseph Kabila wordt stilaan als een slechter heerser dan Mobutu beschouwd. Professor Koen Vlassenroot houdt zich al jaren bezig met Centraal-Afrika en volgt de ontwikkelingen op de voet.

Van oude gewoontes, de dingen die voorbij gaan

26 april 2010 — door Frederik Neirynck & Margot Van Cauwenberge

Hoe zou het met de energiebewustheid van de Gentse homebewoners gesteld zijn? Met die prangende vraag in het achterhoofd stuurde de Milieuraad haar enquêteurs in februari opnieuw tot in de verste uithoeken van de homes.

UGent op de Zuidpool

26 april 2010 — door Pieter Van Nuffel

De Zuidpool: een ijzig woestijnlandschap. Een sneeuwwitte vlakte. Ooit de laatste rustplaats van menig door de vrieskou overvallen ontdekkingsreiziger. Heden de plaats waar wetenschappers een gigantische neutrino-detector bouwen.

Openbare zedenschennis en struikelende proffen

26 april 2010 — door Lise Eelbode

In 2009 schuilden toeschouwers nog onder tenten voor de regen, maar vorige week fleurde de lentezon de jaarlijkse 12-urenloop op. Het evenement onderging dit jaar enkele vernieuwingen, al bleek één ervan niet gepland door de organisatie: het strengere politietoezicht tijdens de schaarsgeklede mannenronde.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.