Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 491

Schamper 491 verscheen op 27 september 2010 onder hoofdredactie van Lise Eelbode.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Erasmussers

27 september 2010 — door Hannes Maertens

Kippenvel bij Kent Nagano

27 september 2010 — door Karlien Lowie

TWEEKLANK

27 september 2010 — door Simon Leenknegt

Mislukte aanslag op Carl Devos

27 september 2010 — door Jeroen De Mets

Van De Peer kraakt appel

27 september 2010 — door Pieter Van Nuffel & Lise Beirinckx

Sinds vorige maand kent de mensheid de genetische code van een appel. Ook hier was het VIB sterk bij betrokken: professor Yves — met de bijna toepasselijke naam — Van De Peer en zijn collega’s Lieven Sterck en Sebastian Proost van de vakgroep Moleculaire Genetica hielpen mee het genoom te kraken.

Gent Festivalt!

27 september 2010 — door Karlien Lowie

Gouden tijden voor muziekliefhebbers van het eerste knoopsgat, want tussen 18 september en 7 oktober wordt Gent omgetoverd tot een groots muzikaal Walhalla. Schamper dirigeert je door wat een hoogstaande ervaring moe(s)t worden: het Gent Festival van Vlaanderen.

Een handleiding van Gent voor nieuwelingen

27 september 2010 — door Hannes Maertens & Jeroen De Mets

Het zijn mensen die je moet waarderen, die erasmussers. Ze zitten boordevol culturele rijkdom, inzichten die we (nog) niet kennen en spannende verhalen over verre oorden. En ze komen zo schattig over wanneer ze hun beste Nederlands bovenhalen. Het is een hele zoektocht als je net bent aangekomen in een vreemde stad. U herinnert zich waarschijnlijk ook nog wel die eerste keer toen u in Gent kwam, toen u dacht te verdwalen zonder enige vorm van gids. Schamper zou Schamper niet zijn als we deze mensen niet enkele van de mooie bekende en minder bekende plekjes van Gent zouden tonen. We gidsen hen langs de as Sint-Pietersplein-Gravensteen, waar we hen de voornaamste natjes en droogjes laten proeven.

Jonge Wolven

27 september 2010 — door Simon Leenknegt

Stuvers vs. Pascal Smet

27 september 2010 — door Joost Vanderdeelen

Op 13 september haalde De Presidenten, een spin-off van jongerenzender Urgent.fm, Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet naar Gent. Schamper was ook van de partij maar besloot de interviewopdracht te delegeren naar enkele studentenvertegenwoordigers. Hieronder het resultaat.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.