Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 492

Schamper 492 verscheen op 11 oktober 2010 onder hoofdredactie van Lise Eelbode.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Slagveld onder eeuwige studenten

11 oktober 2010 — door Jeroen De Mets

Caféhouders, pas op: de vrolijke student die jaren aan de unief blijkt plakken is een uitstervende soort. De UGent dwong dit jaar voor het eerst ‘studievoortgangsbewakingmaatregelen’ af. De gevolgen zijn groot.

Op krot in Gent

11 oktober 2010 — door Davy Verbeke

De economische wet van vraag en aanbod leert dat een hoge vraag naar en een laag aanbod van een product, hoge prijzen genereert. En blijkbaar lijdt de kwaliteit van het kotproduct in Gent hier soms ook onder.

Kort

11 oktober 2010 — door Nico De Vriendt

Gezelschap op kot: minder gezellige gezwellen

11 oktober 2010 — door Lopke Van Acker & Anouk Mouton

Sick sick sick. Behalve een song van de Queens Of The Stone Age is het ook de area of expertise van studentenarts Karen Klein. Van de Stone Age is dokter Klein wellicht niet, toch kwam het puriteinse verleden van de UGent even om de hoek kijken.

In 't zak gezet

11 oktober 2010 — door Lise Eelbode

Alternatieve Student Kick-Off de kop ingedrukt

11 oktober 2010 — door Simon Leenknegt

Mocht het noodlot er anders over hebben beschikt, zou gelijktijdig met de Student Kick-Off een alternatief festival voor de Gentse student hebben plaatsgevonden. De Student Cock-Off zou het over een iets erotischere boeg hebben gegooid.

Celluloid marathon

11 oktober 2010 — door Bart Bruneel

“Je veux que le film commence quand vous quittez la salle”, dixit Jacques Tati. De woorden slaan evengoed op het volgestouwde programma van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent. Een résumé.

Betty & Morris door JAN

11 oktober 2010 — door Rini Vyncke

JAN is een jong Antwerps theatergezelschap geënt op het regisseur-dramaturgduo Peter Seynaeve, beter bekend als Tobias uit de Vlaamse serie Stille Waters, en Ans Vroom. Met Betty & Morris brengen ze een voorstelling over de liefde, over de zoektocht en de eenzaamheid die er gepaard mee kan gaan, en over los moeten laten.

De Student Kick-Off gaat on and on

11 oktober 2010 — door Ine De Jonge & Petra Truant

Een nieuw academiejaar. De UGent toont vaderlijk hordes studenten de weg naar duffe auditoria, omslachtige cursussen en oersaaie lessen. Gelukkig is er geen geslaagd begin van het schooljaar zonder de Student Kick-Off.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.