Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 493

Schamper 493 verscheen op 25 oktober 2010 onder hoofdredactie van Lise Eelbode.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Tempelier

25 oktober 2010 — door Lise Eelbode

Stad Gent STAMpt nieuw museum uit de grond

25 oktober 2010 — door Jeroen De Mets

Elke zichzelf respecterende stad heeft een stedelijk museum. Gent kon dus niet achterblijven en huldigde onlangs plechtig het Stadsmuseum (STAM) in.

Kort

25 oktober 2010 — door Ans Debruyne

Cogen even buitenspel gezet

25 oktober 2010 — door Lise Eelbode

Sinds donderdag 14 oktober de preventieve schorsing van professor Marc Cogen bekend werd gemaakt, verspreidde het nieuws zich als een lopend vuurtje. Wat de inhoud is van de formele klacht die tegen de rechtenprofessor werd ingediend, weet vrijwel niemand. Zelfs de rector niet.

Soulzanger met boerendroom

25 oktober 2010 — door Ine De Jonge & Fenneke van der Aa

Denk aan de olijke danspasjes van The Jackson 5. Denk aan de goedlachse soulgroet van Al Green. En stop daar wat preacher skills bij van de onlangs overleden Solomon Burke. Wat krijg je dan? De Californische Aloe Blacc, die op 17 oktober de Vooruit liet swingen.

UGent stooft vegetariërs een peer

25 oktober 2010 — door Jeroen De Mets

Vorig jaar slaagde EVA erin om de Stad Gent te overtuigen één keer per week geen vlees te serveren aan alle ambtenaren en leerlingen van de stad. De UGent is heel wat minder enthousiast.

Decaan van de Week

25 oktober 2010 — door Joost Vanderdeelen & Nele Van Kerschaver

Om de twee weken reikt Schamper de exclusieve en volstrekt waardeloze ‘Decaan van de Week’-award uit in ruil voor een kort gesprek. Deze week: prof. Hubert De Brabander van de faculteit Diergeneeskunde, omdat Expovet — de door zijn studenten georganiseerde vakbeurs voor dierenartsen — in het weekend van 29 oktober 20 jaar oud wordt.

Sigmund Freud: visionair genie of erudiete charlatan?

25 oktober 2010 — door Pieter Van Nuffel

Is de menselijke geest een ijsberg en werkt onze psyche als een stoomketel? Schamper sprak met prof. Filip Geerardyn over de zin van psychoanalyse en met Maarten Boudry over de onzin ervan.

Gaudeamus igitur!

25 oktober 2010 — door Anemoon Soete & Lise Eelbode

Als je je bij momenten begint af te vragen of het een vogel, een vliegtuig of Mega Mindy is die je ziet vliegen — blijkt dat het een reactietestend dokterslampje is — hou je hier best even halt. Misschien maak je wel deel uit van de vele Gentse studenten die af en toe enkele pintjes teveel achterover durven slaan.

GSR doet wenkbrauwen fronsen

25 oktober 2010 — door Simon Leenknegt & Ruben De Winne

Gefoefel met belastinggeld, het is helaas een vaak voorkomend kwaad in België. Nu wordt ook de Gentse StudentenRaad (GSR) — het orgaan dat alle studentenvertegenwoordigers aan de UGent verenigt — beschuldigd van dergelijke onheuse praktijken.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.