Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 495

Schamper 495 verscheen op 22 november 2010 onder hoofdredactie van Lise Eelbode.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Decaan van de Week

22 november 2010 — door Joost Vanderdeelen & Nele Van Kerschaver

Om de twee weken reikt Schamper de exclusieve en volstrekt waardeloze ‘Decaan van de Week’-award uit in ruil voor een kort gesprek. Deze week: prof. Marc De Clercq van de faculteit Economie en Bedrijfskunde. ‘Cause he be pimpin’.

De Winne takes it all

22 november 2010 — door Joris van der Herten, Jim van Nunen & Anemoon Soete

Eerder mocht hij al een eredoctoraat ontvangen van de UHasselt en de UA. Op woensdag 17/11 lauwerde ook de UGent Frank De Winne tijdens de viering van 175 jaar Ingenieurswetenschappen. Met deze institutionele eerbetuiging hoopt de UGent haar toekomstige ingenieurs de nodige inspiratie te bezorgen.

De Boekentoren in renovatie

22 november 2010 — door Lisa Dierickx & Kirsten Noben

Wie kent hem niet: de Boekentoren, de vierde toren van Gent, de toren van de wijsheid, de trots van de universiteit, een vaste waarde. Maar als je van dichtbij kijkt, merk je de talloze barsten en vlekken op in een later toegevoegde pleisterlaag. Vandaar dat men de volgende tien jaar (ja, u leest het goed) dit baken van kennis zal renoveren volgens een nauwkeurig uitgewerkt plan.

Schijterij met studentenkaarten

22 november 2010 — door Jeroen De Mets

De ‘economische crisis’ dwong de UGent om te besparen. Allerlei diensten moesten inleveren. De besparing op de studentenkaarten leidt echter tot heel wat frustratie.

Controversiële debatten aan de UGent

22 november 2010 — door Jeroen De Mets

De discussie over controversiële debatten aan onze universiteit is al een paar jaar aan de gang. Schamper schetst voor u de juridische achtergrond van het debat.

Oude bokken die blokken

22 november 2010 — door Davy Verbeke & Hannes Maertens

Ooit het vermoeden gehad in de les naast een progeriapatiënt te zitten? Dat kan. Waarschijnlijk was het gewoon een van de oudere studenten die de UGent verkiezen als pad in de laatste rechte lijn van het leven.

175 jaar FirW

22 november 2010 — door Jim van Nunen & Joris van der Herten

Achterklap

22 november 2010 — door Lise Eelbode

Cultuuragenda

22 november 2010 — door Kirsten Noben

Filmkort

22 november 2010 — door Jim van Nunen

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.