Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 496

Schamper 496 verscheen op 6 december 2010 onder hoofdredactie van Lise Eelbode.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Over hosties en kabouters

6 december 2010 — door Pieter Van Nuffel, Jeroen De Mets & Joost Vanderdeelen

Aan een wetenschappelijke instelling als de UGent is geen plaats voor dogma’s, zo lijkt het. Toch zochten en vonden wij studenten die — al dan niet blindelings — in iets geloven: in Allah, in de christelijke God of in het feit dat Club Brugge dit jaar nog kampioen gaat spelen.

Meer plaats voor Engels aan de unief

6 december 2010 — door Ruben De Winne

Ophef in academische kringen: de Vlaamse regering besliste onlangs dat in het hoger onderwijs meer plaats voor het Engels als onderwijstaal kan zijn. Maar zal dat tot een regelrechte verengelsing van het hoger onderwijs zal leiden?

Zet je sorteerhoed eens op

6 december 2010 — door Anemoon Soete & Dominique De Meyst

Door wanhoop gedreven ondernamen uw redactrices een tocht door Gent, knapzak over de schouder, blauwe, groene, grijze zak in de hand. Wie sorteert, wie niet? De resultaten vindt u hieronder. En op ‘t stort.

SK-problemen (bijna) opgelost

6 december 2010 — door Jeroen De Mets

In Schamper 494 kon u lezen over de problemen bij het SeniorenKonvent Ghendt. Ondertussen is de SK-knoop (bijna) doorgehakt.

“Dit is mijn werk. Denk ik toch.”

6 december 2010 — door Simon Leenknegt & Ine De Jonge

Amper bekend is hij in zijn thuisstad Gent. Ondertussen worden kunstminnaars in Londen, Parijs, New York en Berlijn wél warm van het werk van Kris Martin. Zijn kunst? Eenvoud, gratie, zware thema’s, een tikkeltje humor en vooral veel vragen.

Decaan van de Week

6 december 2010 — door Joost Vanderdeelen & Nele Van Kerschaver

Om de twee weken reikt Schamper de exclusieve en volstrekt waardeloze ‘Decaan van de Week’-award uit in ruil voor een kort gesprek. Deze week: prof. Luc Taerwe van de faculteit Ingenieurswetenschappen. Voor zijne Sinterklaas.

Roosters

6 december 2010 — door Lise Eelbode

The Grand Tour of Europe

6 december 2010 — door Jan-Willem Carpentier

In de traditie van de Grand Tour laten elk jaar vele studenten hun heimat achter zich. Onze columnisten bewijzen dat er meer is aan Erasmus dan ordinair gezuip en decadente feestjes. Deze keer: Jan-Willem Carpentier vanuit Guildford.

Achterklap

6 december 2010 — door Jeroen De Mets & Lise Eelbode

Blokken in De Brug: much ado about nothing

6 december 2010 — door Lise Beirinckx

Onlangs raakte bekend dat de eerste verdieping van De Brug ook openstaat als studieruimte. Schamper pakte zijn cursussen en ging eens meeblokken.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.