Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 497

Schamper 497 verscheen op 20 december 2010 onder hoofdredactie van Lise Eelbode.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

2010, het jaar van de biodiversiteit?

20 december 2010 — door Lise Beirinckx

Het gaat niet goed met de biodiversiteit, dat wisten we al. 2010 moest daar verandering in brengen als internationaal jaar van de biodiversiteit. Maar wat is er van die goede voornemens in huis gekomen?

De politieke eindejaarslijstjes

20 december 2010 — door Jeroen De Mets

U wordt er elk jaar mee om de oren geslagen: de lijstjes. Wij legden dit jaar enkele politieke studentenverenigingen op de rooster.

Alma Mater verliest kind

20 december 2010 — door Ruben De Winne

Sinds 1967 deed de Universiteit Gent onderzoek met de Thetisreactor. Na stopzetting van de activiteiten in 2003 volgt nu de ontmanteling. Droeve tijden.

The Grand Tour of Europe

20 december 2010 — door Eva Lievens

In de traditie van de Grand Tour laten elk jaar vele studenten hun heimat achter zich. Onze columnisten bewijzen dat er meer is aan Erasmus dan ordinair gezuip en decadente feestjes. Deze keer: Eva Lievens vanuit Groningen.

Venus in Furs

20 december 2010 — door Anouk Mouton

Bont is weer even prominent aanwezig in het straatbeeld als vijftig jaar geleden. Hoe denken de Gentse studenten — voor buitenstaanders synoniem aan ‘links’ en ‘alternatief’ maar in werkelijkheid een zeer heterogene groep — nu eigenlijk over dit omstreden materiaal?

Irritaties

20 december 2010 — door Lise Eelbode

Wintertraum

20 december 2010 — door Kristof Schreurs

Het Sint-Pietersplein wordt momenteel niet alleen overrompeld door pens-etende en glühweinslurpende germanofielen. Onze universiteit stelt er ook de deuren van één van haar chalets open voor de opvang van asielzoekers.

Achterklap

20 december 2010 — door Lise Eelbode

Blokkerdeblok!

20 december 2010 — door Lise Beirinckx

Blokken, het is iets wat alle studenten met elkaar verbindt. En omdat lijden in een groep minder zwaar is, doen ze het tegenwoordig graag allemaal samen. Collectieve blok, het is de laatste jaren hot onder de studenten.

Cultuuragenda

20 december 2010 — door Ine De Jonge

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.