Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 498

Schamper 498 verscheen op 21 februari 2011 onder hoofdredactie van Lise Eelbode.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Vanaf april een gids in het Ufo

21 februari 2011 — door Davy Verbeke

Op 1 april, de verjaardag van de rector, opent een centrale infodesk haar deuren in de foyer van het Ufo. De opzet is om op een toegankelijke wijze een uniform antwoord te voorzien op algemene vragen over de UGent.

Filiaties blootleggen

21 februari 2011 — door Tom De Maerschalck

Stefan Hertmans is dichter en auteur van proza en theater. Maar hij leest ook veel. De schrijver van het gedicht op de zijgevel van de Vooruit behaalde vorig jaar zijn doctoraat over het werk van Friedrich Hölderlin. Zoals zal blijken, is het even vervlochten met zijn boeken als lezen met schrijven.

Een resto in de Sterre(n)

21 februari 2011 — door Lise Eelbode

Oasis: new kid on the block

21 februari 2011 — door Lise Eelbode

In 2007 riep het Bestuurscollege het Oasis-project in het leven: een nieuw systeem om de onderwijs- en studentenadministratie in goede banen te leiden. Sinds het begin van dit academiejaar is dit Oasis-beestje aan de UGent in werking. Tijd voor een tussenstand.

Jeux de vagues

21 februari 2011 — door Kristof Schreurs

Biomassa, wind en zon, dat zijn the usual suspects wanneer men over groene energie spreekt. Gedaan daarmee, dachten de Gentse professor Julien De Rouck en zijn collega-professoren. En plots verschijnen de golven in de rol van Keyser Söze.

Decaan van de Week

21 februari 2011 — door Joost Vanderdeelen & Nele Van Kerschaver

Om de twee weken reikt Schamper de exclusieve en volstrekt waardeloze ‘Decaan van de Week’-award uit in ruil voor een kort gesprek. Deze week: prof. Stefaan De Smedt van de faculteit Farmaceutische Wetenschappen, omdat er zonder pillekens geen Schamper weze.

UGent schenkt eredoctoraten

21 februari 2011 — door Pieter Van Nuffel

Wat zouden we eens kunnen doen met de eminente mensen die al godganse dagen geëerd worden om hun uitzonderlijke maatschappelijke of wetenschappelijke verdiensten? “Nog méér eren!”, dacht de UGent en ze strooide kwistig enkele eredoctoraten in het rond.

Over de plas en daar voorbij

21 februari 2011 — door Jeroen De Mets

“Afstand scheidt enkel de lichamen, niet de geesten”, dixit Erasmus. Dankzij het internet zijn de geesten van onze medestudenten op uitwisselingsprogramma nog dichterbij. Tussen de zwijnerij vinden ze de tijd om te schrijven over hun leerrijke ervaringen. Deze week: Jeroen De Mets uit Washington.

The only thing worse than to blog is not to blog

21 februari 2011 — door Ine De Jonge

Bloggen is een fenomeen dat in België nog niet zo’n grote weerklank heeft als in de rest van de wereld. Maar wat is het echt: vrije expressie of narcistische zelfbevestiging?

Achterklap

21 februari 2011 — door Lise Eelbode

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.