Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 500

Schamper 500 verscheen op 21 maart 2011 onder hoofdredactie van Lise Eelbode.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Belle de Jour

21 maart 2011 — door Jim van Nunen

Met de regelmaat van een klok duikt het in de media op: een aanzienlijke groep studenten zou zich voor seks in klinkende munt laten betalen. En daar zouden de hoge studiekosten een rol in spelen.

Even voorstellen: het studentenblad dat je nu vasthoudt

21 maart 2011 — door Bart Bruneel & Simon Leenknegt

Volgens de officiële overlevering is Schamper aan haar 500ste editie toe. Reden dus om stil te staan bij de opmerkelijkste episodes uit de geschiedenis van het Gentse studentenblad en haar universiteit.

We didn’t start the fire

21 maart 2011 — door Kristof Schreurs

Student zijn, het is een gevaarlijke invulling van je leven. Je verlaat je krakkemikkig kot, trekt de stadsjungle in en komt uiteindelijk terecht in de oase van veiligheid die de universiteit heet. Maar is dat wel zo? Ontdek het hier!

Rector van de Week

21 maart 2011 — door Joost Vanderdeelen & Nele Van Kerschaver

Ter gelegenheid van deze jubileumeditie legt Schamper de lat hoger en promoveert ze haar ‘Decaan van de Week’-award tot ‘Rector van de Week’. De gelukkige: prof. Paul Van Cauwenberge, omdat er nu eenmaal niet veel andere keus was.

De tieten van Mathilde

21 maart 2011 — door Bart Haeck

"Wij zijn er net vóór de atleten"

21 maart 2011 — door Ruben De Winne

Op 1 oktober ging de befaamde dopingjager Frans Delbeke met pensioen. Professor Peter Van Eenoo volgde hem op aan het hoofd van het DoCoLab. Een gesprek over doping, iemands aambeien en nog meer doping.

Hoe verstuur je een mail?

21 maart 2011 — door Pascal Goethals

Confessions of an ex-editor in chief

21 maart 2011 — door Tim De Cock

Rolstoelstudent aan de UGent

21 maart 2011 — door Davy Verbeke

Rolstoelgebruikers kunnen iedere dag op hun gat zitten, maar let toch op voor u hen benijdt. Veel openbare plaatsen zijn niet optimaal toegankelijk voor hen. Hoe is het gesteld met onze eigenste Alma Mater en haar gebouwen?

Schamperfeest vermeende oorzaak Japanse Tsunami

21 maart 2011 — door Joris van der Herten

Complottheoreticus Mark Peeters beweert dat voorbereidingen voor de Schamper 500-viering mede hebben geleid tot de natuurrampen in Japan.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.