Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 501

Schamper 501 verscheen op 4 april 2011 onder hoofdredactie van Lise Eelbode.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Kletsen in het Citadelpark

4 april 2011 — door Tom De Maerschalck & Jantien Seeuws

Het bestaan van de eerste studentenvereniging voor bdsm aan de UGent is een feit. Bovendien wil het bestuur nu ook een aanvraag tot erkenning indienen. Een goedkoop excuus voor decadente orgieën in auditoria?

Grijsgedraaide kunstwerkjes

4 april 2011 — door Bart Bruneel & Ine De Jonge

Krrsssscch krrsssscch krrsssscch. Neen, dit is niet het geluid van Q-music, maar de magische klank van een naald die zich tegen een lp aanvlijt. Een geluid dat ook steeds meer studenten leren waarderen.

Cultuurcheques: a long way down

4 april 2011 — door Lise Eelbode

Sinds 2002 kunnen studenten met de cultuurcheques van CJP een goedkoop cultureel bad nemen. CJP introduceerde dit jaar een nieuw concept voor deze cultuurcheques, maar die nouveauté kaatste al vlug terug in het eigen gezicht.

Decaan van de Week

4 april 2011 — door Joost Vanderdeelen & Nele Van Kerschaver

Om de twee weken reikt Schamper de exclusieve en volstrekt waardeloze ‘Decaan van de Week’-award uit in ruil voor een kort gesprek. Deze week: prof. Herwig Dejonghe van de faculteit Wetenschappen, omdat zijn faculteit alweer naast de Wijste Prof-award greep.

SLO zkt contxt

4 april 2011 — door Rini Vyncke

Hoewel de Specifieke Lerarenopleiding na de hervorming uit 2006 intussen duidelijk vorm heeft gekregen, zijn de arbeidsmarkt, de overheid en het systeem van bekwaamheidsbewijzen nog steeds aan een revisie toe.

Hoe maak je kaka?

4 april 2011 — door Sebastian Ippolito

Stront is een merkwaardig goedje, vol geheimen die de wetenschap nog te ontdekken heeft. Daarnaast — en misschien bovenal — is kaka bijzonder handig voor allerhande komische doeleinden. Hieronder enkele technieken om zelf het bruine goud te maken.

“De toekomst is aan de DFR”

4 april 2011 — door Simon Leenknegt

In het begin van het academiejaar lanceerde de UGent de Dienst Frustraties en Ressentiment (DFR). Het curieuze nieuwe orgaan, gevestigd in het rectoraat, krijgt overal lof en daarbovenop een positieve doorlichting.

Het grote bewustzijnsdebat

4 april 2011 — door Pieter Van Nuffel

Op het I-Brain-festival vond een opmerkelijk debat plaats tussen een fysicus, een neuroloog en een filosoof. Een debat over het meest fascinerende maar tevens meest onbegrepen aspect van onze hersenen: ons bewustzijn.

The next generation

4 april 2011 — door Lise Eelbode

't Is niet omdat ik wijs ...

4 april 2011 — door Lise Beirinckx & Lisa Dierickx

De Wijste Prof-verkiezing is een jaarlijks initiatief van de GSR om toffe proffen eens in de bloemetjes te zetten. Dit jaar werd er voor de eerste keer een finalespel aan verbonden voor de drie wijste proffen: Marc Boone, Mirjam Knockaert en Hubert De Brabander.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.