Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 502

Schamper 502 verscheen op 2 mei 2011 onder hoofdredactie van Lise Eelbode.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Maatschappelijke dienstverlening van de UGent

2 mei 2011 — door Davy Verbeke & Kristof Schreurs

De taak van een prof rust op drie pijlers: onderzoek, onderwijs en maatschappelijke dienstverlening. Die laatste pijler vertoeft echter soms in een donker vergeethoekje, gevormd door de schaduw van vooral de eerste pijler.

Onnatuurlijke selectie

2 mei 2011 — door An-Sophie Fontaine & Tom De Maerschalck

In 2007 startte professor Johan Braeckman het project ‘Naar een beter begrip van de evolutietheorie in Vlaanderen’. Het deed toen veel stof opwaaien, maar de laatste tijd is het opvallend stil. Het project is echter nu pas bijna afgelopen. Tijd om de stilte te doorbreken.

“Er is geen beweging”

2 mei 2011 — door Simon Leenknegt

Na dertig jaar als radioproducer op de VRT ging Jean-Pierre Rondas in februari op pensioen. Sindsdien is het nog niet stil geweest rond deze eigenzinnige intellectueel, die niet wars is van dwars te denken en te doen.

Gents laweit!

2 mei 2011 — door Anemoon Soete & Thomas Vanthournout

Met de zomerse avonden komen op de Graslei weer naar wiet ruikende tamtams boven die je uren monotoon gedrum opdringen, terwijl anderen liever de beats van de Decadance door hun oren jagen. Lawaai schuilt in elk Gents hoekje.

GSR + VKV = koepel

2 mei 2011 — door Lise Eelbode

Er worden plannen gesmeed om de Gentse Studentenraad (GSR) en de Vergadering van Konventsvoorzitters (VKV) harmonieus te laten samensmelten. Een tussenstand.

Decaan van de Week

2 mei 2011 — door Joost Vanderdeelen & Pieter Van Nuffel

Om de twee weken reikt Schamper de exclusieve en volstrekt waardeloze ‘Decaan van de Week’-award uit in ruil voor een kort gesprek. Deze week: prof. Freddy Mortier van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, omdat we nood hadden aan verlichting in deze donkere tijden.

“Van fotografie leven wordt moeilijk”

2 mei 2011 — door Ine De Jonge

Tom Verbruggen noemt zichzelf “the grand imperial wizard” van het fotografencollectief Ghentology. Van valse bescheidenheid geen spoor.

Après nous le déluge?

2 mei 2011 — door Joost Depotter

De studentengroepering UGent 10:10 speelt sinds oktober met het duurzame geweten van onze unief en haar studenten. Toen kondigden ze in Schamper al een hoop ambitieuze plannen aan. Hoe hebben ze het er vanaf gebracht?

Groene groentjes

2 mei 2011 — door Sebastian Ippolito

De GSR heeft in het kader van de 10:10-campagne een nieuw project op poten gezet: de wekelijkse verkoop van biologische groentjes in pakketvorm. Omdat ze het belangrijk vinden dat Gentse studenten hun groentjes eten.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.