Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 503

Schamper 503 verscheen op 16 mei 2011 onder hoofdredactie van Lise Eelbode.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Mag het wat meer zijn?

16 mei 2011 — door Anemoon Soete & Lise Beirinckx

Dertien jaar geleden bezocht Schamper alle Vlaamse studentenresto’s om ze te vergelijken met de Gentse versie. Dat De Brug vandaag nog steeds kartonnen sla serveert, weet iedereen. Maar hoe zit het met de rest?

Het wel en wee van het volkscafé

16 mei 2011 — door Kristof Schreurs

Een mens eet, sekst, drinkt, werkt, slaapt en gaat op café. Alternatief voorstel: doe alleen dat laatste, de rest kan je er en passant ook doen. Maar haast je, want de muurkleur die dat alles moet ‘opfleuren’, nicotinewit, zal binnenkort verdwijnen.

Nil volentibus arduum?

16 mei 2011 — door Davy Verbeke

Binnen twee maanden kent u, ijverige student, zeker uw definitieve examenresultaten. Tenzij u dit betwist natuurlijk. En dat gebeurt blijkbaar meer en meer aan onze universiteit.

Biogroenten, wat zijn dat?

16 mei 2011 — door Pieter Van Nuffel

Je haalt een groentepakket af in De Therminal, bijt in een wortel en wordt bedwelmd door enerzijds het gevoel van een gezonde levensstijl en anderzijds het gevoel dat je met deze milieuvriendelijke daad eventjes de wereld van de ondergang hebt gered. Is het louter je zelfverheerlijkende verbeelding?

In memoriam Koenraad Raes

16 mei 2011 — door Anemoon Soete, Ine De Jonge & Ruben De Winne

Op 4 mei overleed professor Koen Raes. Schamper brengt hulde aan haar oprichter met getuigenissen van familie, vrienden en naaste collega’s.

Decaan van de Week

16 mei 2011 — door Joost Depotter & Joost Vanderdeelen

Om de twee weken reikt Schamper de exclusieve en volstrekt waardeloze ‘Decaan van de Week’-award uit in ruil voor een kort gesprek. Deze week: prof. Jozef Kluyzeneers van de faculteit Godsgeleerdheid, omdat de Kerk al genoeg modder over zich heen heeft gekregen.

De Billijke Vergoeding, c'est quoi ça?

16 mei 2011 — door Lise Beirinckx & Thomas Vanthournout

Studentenfuiven: voor de feestvierders afgesloten met een traditionele kater, voor de organisatoren vaak met een financiële kater. Zeker als de Billijke Vergoeding niet betaald werd.

Ook dreadlock-haters hebben recht op procedure

16 mei 2011 — door Jeroen De Mets

Over de erkenning van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV!) en KASPER is al veel inkt gevloeid. Vrijheid van meningsuiting! Weg met de fascisten! Gezellig, maar ik ga het even hebben over een droger onderwerp: procedure.

Een call for action voor studenten

16 mei 2011 — door Sander Van der Maelen

Zijn wij als studenten droogkloterig? Is er geen engagement meer onder studenten? Deze call for action beweert het tegendeel: wij kunnen en willen ons engageren!

Jaaroverzicht 2010-2011

16 mei 2011 — door Lise Eelbode

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.