Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 504

Schamper 504 verscheen op 26 september 2011 onder hoofdredactie van Pieter Van Nuffel.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Er is niets onmenselijks aan een machine

26 september 2011 — door An-Sophie Fontaine & Pieter Van Nuffel

In een tetraëdervormige zaal weerklinkt Florentijnse carnavalsmuziek uit een orkest van zowel menselijke muzikanten als muziekrobots. Godfried-Willem Raes, oprichter van de Gentse stichting Logos, lurkt eens aan zijn pijp en ziet dat het goed is. Een gesprek over wel vree experimentele muziek.

Kernfusie uitgesp(l)it

26 september 2011 — door Bart Bruneel

Tsjernobyl, Three Mile Island, Fukushima. Radioactivity, it’s in the air for you and me. De UGent trekt vanaf dit jaar mee aan de kar van wat een milieuvriendelijke, onuitputtelijke en bovenal veilige energiebron moet worden.

Inschrijvingscijfers stabiel, niveau “daalt zienderogen”

26 september 2011 — door Dominique De Meyst

We vliegen er weer in voor het academiejaar 2011-2012. Schamper vliegt met jou graag eens over de nieuwe poel vers inschrijvingen waaruit je dit jaar een nieuw lief zal plukken.

Muziek aan de schönen blauen Leie

26 september 2011 — door Tom De Maerschalck & Yves Masscho

Zaterdag 17 september opende OdeGand voor de negende keer het Festival van Vlaanderen. Op elf locaties vonden concerten van alle genres plaats. Verplaatsing kon met bootjes of langs de gratis openluchtconcerten op en aan het water. De dag werd afgesloten met vuurwerk. Naast OdeGand heeft het Festival nog veel meer in petto.

Mooiste plekjes van Gent: de Volkssterrenwacht Armand Pien

26 september 2011 — door Yves Masscho

Wat doe je zo als student in Gent? Constant in de Overpoort rondhangen en niet weten hoe het Belfort eruit ziet? Als je dan toch eens uit je bubbel wil kruipen zal je aangenaam verrast zijn. Gent zit vol verrassingen, zelfs voor de doorwinterde Gentenaar.

Student Kick-Off goes Africa

26 september 2011 — door Pieter Van Nuffel

Op 28 september wordt op het Sint-Pietersplein het academiejaar opnieuw op gang gefeest. Dat is meteen ook het startschot voor de actie Students for Students, die Student Kick-Off dit jaar uitzonderlijk betalend maakt.

Nieuwe homes en resto Kantienberg gebruiksklaar

26 september 2011 — door Yves Masscho

Universiteit Gent opende op 19 september officieel drie nieuwe studentenhomes en een studentenrestaurant aan de Kantienberg. Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet kwam ook eens op bezoek. Het gebeuren ging naar gewoonte gepaard met veel hapjes, drankjes en een overdosis aan speeches.

Achterklap

26 september 2011 — door Pieter Van Nuffel

Boek

26 september 2011 — door Tom De Maerschalck

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.