Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 505

Schamper 505 verscheen op 10 oktober 2011 onder hoofdredactie van Pieter Van Nuffel.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Leven van de Lege Portemonnees?

10 oktober 2011 — door Davy Verbeke & Elien Lefevere

Het hoeft niet altijd over het harde leven van de arme student te gaan. Onder dat motto focussen we eens op die andere sukkelaars die in de Gentse marge leven: kansarmen, daklozen en bedelaars. Die groep barst eveneens uit haar voegen.

U was weer geweldig!

10 oktober 2011 — door Dominique De Meyst & Lieselot Le Comte

Editie nummer zes van de Student Kick-Off hield vast aan het vertrouwde recept: een rits Belgische topartiesten en de bedwelmende walm van vers studentenvlees. Verslag van op en onder en in het podium, de artiesten en het publiek.

La Niña, bengel achter de hongersnood

10 oktober 2011 — door Nick De Leu

Niet enkel klimaatopwarming veroorzaakt de hongersnood in Oost-Afrika. Volgens onderzoekers van de UGent zit ook La Niña er voor iets tussen. Dat weerfenomeen beïnvloedt al millennia het klimaat, en zal dat steeds meer doen.

Mens sana in corpore sano

10 oktober 2011 — door Anemoon Soete & Dominique De Meyst

UGent doet je niet alleen mentaal graag in groten getale zweten, maar ook op fysiek vlak. Bij het GUSB bieden ze dan ook een heel alfabet van sporten aan, van aikido tot zumba.

Hoorcolleges met hoorapparaten

10 oktober 2011 — door Stefan Acke

Lessen vol flitsende diavoorstellingen zijn haast ondenkbaar geworden, er is meer interactie met de student dan ooit. Toch blijft het basisprincipe van de meeste universiteitscolleges onveranderd: horen. Laat dat nu net het probleem zijn voor D. M., studente Biomedische Wetenschappen.

In het Kader van U

10 oktober 2011 — door Jago Kosolosky

Om de twee weken gaat Schamper (mét Kader) op zoek naar mensen die uw leven als student aangenamer maken. Deze week: Wilfried, bibliotheekbediende bij de Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap.

Waiting for the South-Africans

10 oktober 2011 — door Tom De Maerschalck

Gedurende de laatste week vóór het academiejaar vond er een ‘Afrikaanse Somerskool’ plaats in de Faculteit Letteren & Wijsbegeerte. De taal, literatuur en geschiedenis van Zuid-Afrika stonden daarin centraal. Drie gastprofessoren vlogen over van de andere kant van de wereld om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Het was niet enkel academisch, maar ook menselijk en maatschappelijk een rakende ervaring.

Edito

10 oktober 2011 — door Pieter Van Nuffel

Wallifornië verovert Vlaanderen

10 oktober 2011 — door Tom De Maerschalck, Yelter Bollen & Nathalie Dujardin

Woensdag 28 september vond in Vooruit de eerste editie van Tour de Flandre plaats, een platform voor Belgische kunstenaars uit beide landsgedeelten. Organisator is Het Beschrijf, een Brussels literatuurhuis dat zoveel mogelijk over taal- en landsgrenzen heen kijkt. Dit keer geen internationale gasten, maar wel een boeiende blend tussen Nederlands- en Franstalige artiesten allerhande.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.