Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 506

Schamper 506 verscheen op 24 oktober 2011 onder hoofdredactie van Pieter Van Nuffel.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Onderzoeken in de kou

24 oktober 2011 — door Wouter De Rycke & Lise Beirinckx

Vergeet die suffe leerkracht geschiedenis uit het middelbaar die je wijsmaakte dat de ontdekkingsreizen in een ver verleden liggen. Tegenwoordig laat weer het ene expeditieschip na het andere de kade los op zoek naar verborgen schatten en kennis. Plaats van bestemming: Antarctica.

"Wij zijn geen anarchistische junkies"

24 oktober 2011 — door Frederick Deloddere, Fabrice Luyckx & Yves Masscho

U zou wel willen, maar niet iedere kraker moet met de matrak der degelijkheid richting heropvoedingsschool geklopt worden. Schamper vond er ook die zelfs naar McDo zouden gaan! “Maar dan wel om de voordeur dicht te metselen.”

"Jammer dat we maar met z'n tweeën zijn"

24 oktober 2011 — door Pieter Van Nuffel

De rector is het gezicht van onze universiteit. Minder bekend is dat diens sidekick, vicerector Luc Moens, eveneens de touwtjes van onze alma mater stevig in handen heeft. Een interview.

Dos Cervezas Por Favor

24 oktober 2011 — door Bram Lemmerling & Dieter Bauwens

Heel wat studenten hebben de ambitie om met behulp van het Erasmus Student Network ooit te proeven van een buitenlandse cultuur, in de hoop nieuwe ervaringen op te doen en eventueel hun talenkennis bij te spijkeren. Dat het Erasmusdoel van puur intellectuele aard is, is meer dan enkele Spanjaarden echter ontgaan.

In het Kader van U

24 oktober 2011 — door Maxime Lampaert

Om de twee weken gaat Schamper (mét Kader) op zoek naar mensen die uw leven als student aangenamer maken. Deze week: Sofie, secretaresse in De Therminal.

U, Gent, gepasseerd

24 oktober 2011 — door Lise Eelbode

De nieuwe themawandeling UGentPassage stipt elf ‘lieux de mémoire’ aan in Gent en lanceert bijna evenveel manieren om de wandeling op eigen houtje te maken. Wij crashten de persconferentie.

De laatste weken van het usEUm

24 oktober 2011 — door Jago Kosolosky

Hier in onze geliefde studentenstad wordt volop gebouwd aan een nieuwe multimediale site: De Waalse Krook. In een compleet nieuw gebouw zal de Stedelijke Bibliotheek en een Centrum voor Nieuwe Media gehuisvest worden. Dat gaat echter ten koste van een stukje Gentse cultuur.

Mooiste plekjes van Gent

24 oktober 2011 — door Davy Verbeke

Achterklap

24 oktober 2011 — door Pieter Van Nuffel

Almost Cinema

24 oktober 2011 — door Esther Sevens & Lieselot Le Comte

De afgelopen weken was Gent weer dé hotspot voor de internationale filmscene. Film is een lui alternatief voor échte cultuur, bedoeld om de grote massa zoet te houden. Een opinie die wijd verspreid is onder de zelfverklaarde herders van de goede smaak.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.