Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 507

Schamper 507 verscheen op 7 november 2011 onder hoofdredactie van Pieter Van Nuffel.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Cyclo, ergo sum

7 november 2011 — door Kristof Schreurs & Esther Sevens

Volgens schattingen fietst meer dan twee op de drie studenten dagelijks over de weidse Gentse velden van bitumen en kinderkopjes. Dat vraagt bijwijlen een heuse inspanning van de student én van de stad.

Epische bestijging van Blandijn

7 november 2011 — door Joost Depotter & Bram Lemmerling

De beklimming van de Blandijnberg, bron van menige spierscheur en liters verloren lichaamsvocht, is niet bepaald de meest geliefde fietsroute van de doorsnee student. Ze is er de oorzaak van dat letterenstudenten zo stinken, Overpoortbezoekers zo veel moeten drinken en uw assistent Duits op maandagvoormiddag loopt te hinken. In de zoektocht naar een herkennende hoofdknik van u, de lezer, stuurt Schamper zijn kinderen uit op onderzoek.

One time exclusive: Jérome

7 november 2011 — door Dieter Bauwens & Ine Van Nuffel

Bij de mannen van StudentENmobiliteit hoeft hij geen introductie meer: Jérome — de Gentse rapper bekend van Gele Fiets — is er vaste klant.

"Een fietser heeft nog nooit iemand doodgereden"

7 november 2011 — door Frederick Deloddere

Tussen de golven fietsende studenten peddelt af en toe ook een professor. Dirk Voorhoof, Hendrik Vos en Piet Bracke zijn fervente fietsers. Zij laten voor ons hun academische fietslicht over Gent fietsstad schijnen.

Fysica van de fiets

7 november 2011 — door Stefaan Glorieux

Met geschaafde knieën en een glimlach vol melktandjes leerde je fietsen. Na maanden noeste arbeid kwam de dag dat een trotse vader je steunwieltjes demonteerde en je dapper de wijde wereld in fietste, meester van de kunst. Een wijs man weet echter dat een ware kunst nooit volleerd is.

In het Kader van U

7 november 2011 — door Corneel Teerlinck

Om de twee weken gaat Schamper (mét kader) op zoek naar mensen die uw leven als student aangenamer maken. Deze week: Patrick, chef van de fietsenherstelplaats in de Blandijn.

Achterklap

7 november 2011 — door Pieter Van Nuffel

Boek

7 november 2011 — door Pieter Van Nuffel

Cultuuragenda

7 november 2011 — door Bart Bruneel

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.