Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 509

Schamper 509 verscheen op 5 december 2011 onder hoofdredactie van Pieter Van Nuffel.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

UGent tegen diarree*

5 december 2011 — door Lise Eelbode

De UGent probeert op donderdag 15 december in 24 uur 44 000 euro af te troggelen van personeel en studenten. Cui bono? Music For Life, dit jaar van 19 tot 21 december in Gent.

Gamen tijdens de studies: een deugd of een zonde?

5 december 2011 — door Bram Lemmerling

Sinds de geboorte van de game Pong in 1972 is de gaming business een ware zege geweest. Zo heeft het al enkele jaren terug — economisch gezien — Hollywood achter zich gelaten. Gepaard met de hedendaagse alomtegenwoordigheid van die prijzige machine in de woonkamer zijn de vele studies hieromtrent. Ook aan onze eigen universiteit.

Gent, talk of the town

5 december 2011 — door Dieter Bauwens

We lopen allemaal dagelijks door de Gentse binnenstad. Dat het stadscentrum geschiedenis ademt, merk je meteen. Maar wat die geschiedenis zoal inhoudt, is onder studenten minder geweten. We gingen te rade bij professor Luc De Grauwe. Hij doceert al decennia verschillende vakken over de Germaanse taalkunde. Daarnaast is hij ook een rasechte Gentenaar.

Het restaurant aan het einde van de Overpoort

5 december 2011 — door Sebastian Ippolito & Tom De Maerschalck

De Resto Overpoort hangt in limbo. Nu er geen eten meer te halen valt, gunnen de meeste studenten het gebouw geen blik meer waardig en de nieuwe eigenaar begint pas volgend jaar met de verbouwingen. Galerij Kunst-Zicht besloot om met een laatste tentoonstelling, Tender Buttons, afscheid te nemen van het oude pand.

In het Kader van U

5 december 2011 — door Stefaan Glorieux

Om de twee weken gaat Schamper (mét kader) op zoek naar mensen die uw leven als student aangenamer maken. Deze week: Betty, waardin van café Rococo.

Twee voor de prijs van één

5 december 2011 — door Jago Kosolosky & Candice Tuytschaever

Enkele weken geleden betoogden een honderdtal studenten aan het rectoraat. Doel was een jaar uitstel afdwingen voor de invoering van de tweejarige master voor studenten humane wetenschappen. Studentenprotest: the sequel.

CSI: Gent

5 december 2011 — door Yves Masscho

Sinds 2007 bestaat het Forensisch Instituut in Gent. Het zijn vier vakgroepen binnen onze universiteit die de krachten bundelen (Forensische Geneeskunde, Toxicologie, DNA-laboratorium en Voedselanalyse). Prof. Dr. Michel Piette staat aan het hoofd van het instituut. Niet met zonnebril en blitse soundtrack, maar met een bureau vol dossiers.

Achterklap

5 december 2011 — door Pieter Van Nuffel

Art Sacré

5 december 2011 — door Tom De Maerschalck & Michiel Geldof

Heden in het STAM loopt een tentoonstelling rond de fotograaf Edmond Sacré (1851-1921). Bij een onderzoeksseminarie aan de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw naar Gentse stadsfotografie bleek Sacrés naam overal op te duiken. Het materiaal werd deels verzameld door studenten. Onder leiding van curator Dirk Lauwaert, specialist in fotogeschiedenis aan Sint-Lukas Brussel, zetten deskundigen van de UGent de expositie op poten. Ze loopt nog tot 22 april 2012.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.