Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 510

Schamper 510 verscheen op 19 december 2011 onder hoofdredactie van Pieter Van Nuffel.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Weg met cultuursjeks?

19 december 2011 — door Esther Sevens

Zoals je in de achterklap van Schamper 509 kon lezen, besliste de Gentse Studentenraad (GSR) de cultuurcheques af te schaffen. Maar kunnen zij dat wel alleen beslissen? Een relaas.

“Het is een nieuwe wereld die voor je open gaat”

19 december 2011 — door Nathalie Dujardin

Elk jaar komen studenten uit alle hoeken van de wereld speciaal naar Gent om hun masteropleiding te starten in een geconcentreerde multiculturele mix. UGent heeft namelijk iets unieks: de opleiding Master in de Nematologie.

Anathema sit

19 december 2011 — door Tom De Maerschalck & Dominika Homa

De bibliotheek van de vakgroep Kunstwetenschappen sluit. Naar aanleiding daarvan loopt er ter plekke de tentoonstelling Art(silence). De kunstwerken thematiseren de stilte die gepaard gaat met een bibliotheek. “In de toekomst zal het waarschijnlijk niet meer mogelijk zijn dergelijke initiatieven ten volle tot hun recht te laten komen”, aldus bibliothecaris Benn Deceuninck.

Aanpassing Bijzonder Decreet baart een muis

19 december 2011 — door Pieter Van Nuffel

Hoewel wij simpele Schamperjournalisten weinig kaas gegeten hebben van de subtiele machtsverhoudingen die spelen in de hogere gelederen van onze alma mater, hadden we het gevoel dat er toch iets stond te veranderen in de Raad van Bestuur. Of hadden we ons vergist?

Extreme Make-over: Resto Edition

19 december 2011 — door Sebastian Ippolito

Heb je er genoeg van meer dan honderd meter waggelend terug te moeten keren na een nachtje Overpoort? Wil je er blijven overnachten, maar is de goot niet comfortabel genoeg? Spoedig kan je crashen in de voormalige Resto Overpoort.

De mooiste plekjes van Gent

19 december 2011 — door Dieter Bauwens & Lise Eelbode

‘Onbekend is onbemind’ is een uitdrukking die wel vaker opduikt in deze reeks. Ook bij Het Pand is ze van toepassing. Hoewel het in het hartje van Gent gelegen is (moeten we iemand nog de straat van de Kastart wijzen?), kent slechts een fractie van de studentenpopulatie er de weg naartoe. Tijd om daar verandering in te brengen.

In het Kader van U

19 december 2011 — door Ann-Sophie Vandaele

Om de twee weken gaat Schamper (mét kader) op zoek naar mensen die uw leven als student aangenamer maken. Deze week: Robert, verantwoordelijke van de jobdienst.

Achterklap

19 december 2011 — door Pieter Van Nuffel

Atleten bereiden de grote oversteek voor

19 december 2011 — door Stijn Bruneel

De sprongen van het ene naar het andere wereldrecord nemen exponentieel af. De ultieme hoogste lat voor de mens is een onzichtbare barrière geworden. Om toch hogerop te komen, klopt het woeste leeuwenhart van Gent nu volgens de regelmaat van een sporthart, het hart van topsporters wereldwijd.

Bacchus uit SK gezet

19 december 2011 — door Pieter Van Nuffel

Onlangs werd studentenclub Bacchus uit het SeniorenKonvent (SK) gestemd. Daarmee ging de nodige heisa gepaard. “Dit lijkt op een afrekening van het SK”, klonk het bij de god van de roes en de dronkenschap.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.