Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 512

Schamper 512 verscheen op 5 maart 2012 onder hoofdredactie van Pieter Van Nuffel.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Jean-Pierre Van Rossem betreedt opnieuw de politieke arena

5 maart 2012 — door Davy Verbeke & Pieter Van Nuffel

“Vive la république d’Europe” riep Van Rossem als vurige volksvertegenwoordiger voor ROSSEM bij de eedaflegging van koning Albert II. Deze kreet is negentien jaar later niet meer te horen, maar de politiek wenkt wel opnieuw.

De individuele mythe van de psychoanalyse: deel 1

5 maart 2012 — door Fabrice Luyckx

Nu het stof stilaan is neergedaald en wetenschapsfilosofen en psychoanalitici hun wonden likken, horen we plots de stilte die altijd op de achtergrond is gebleven. De stilte van andere psychologen. Want, o ja, die bestaan ook nog.

Trouble in the privy parts

5 maart 2012 — door Lise Eelbode

“Eerst blabla, dan boemboem.” Mieke Vogels hurkte in 2001 tot kleuterniveau om op het belang van veilige seks te wijzen, in 2012 kennen soa’s als chlamydia of hiv een steeds toenemende groei. Een rondleiding door soa’s in lagergelegen heuvels en krochten.

Zweedse Zusters

5 maart 2012 — door Lieselot Le Comte

Deze duistere wintermaanden zijn het ideale moment om een lichtje op te steken bij onze Zusterunief in het Hoge Noorden en elkaars werkwijze onder de loep te nemen. De GSR en het FK achtten de tijd rijp voor een retourtje Uppsala Universitet.

De mooiste plekjes van Gent

5 maart 2012 — door Lise Beirinckx

Het Miljoenenkwartier is een verzameling imposante huizen tussen de Sterre, de Zwijnaardsesteenweg en de spoorweg, allemaal gebouwd met maar één doel voor ogen: toevallige passanten overdonderen. En de buren overtroeven natuurlijk.

"Ik kan niet anders"

5 maart 2012 — door Ine Van Nuffel & Dieter Bauwens

Reena Riot en Love Like Birds zijn de alter ego’s van Naomi Sijmons en Elke De Mey, twee vierentwintigjarige muzikantes die aan de muzikale weg naar erkenning timmeren. En daar de laatste maanden behoorlijk wat bijval mee oogsten.

Ford Madox Brown

5 maart 2012 — door Anemoon Soete

In het kader van British Vision verwelkomt het MSK dezer dagen de werken van Ford Madox Brown, een voortrekker van de prerafaëlieten.

I <3 Boy

5 maart 2012 — door Thomas Smolders

Een jongeman ligt languit op het tapijt. Zijn magere arm lijkt te grijpen naar zijn blonde lokken die op het parket gedrapeerd liggen. Uit zijn navel vertrekt een bosje haar, dat de jonge adonis zorgvuldig op lengte houdt. Dan, aan het eind van het bosje, krijgt de kijker zijn mannelijk lid in al zijn glorie te zien.

In het kader van U

5 maart 2012 — door Thomas Vanthournout

Om de twee weken gaat Schamper (mét kader) op zoek naar mensen die uw leven als student aangenamer maken. Deze week: Erwin Plancke, hoofdmedewerker logistiek IT bij de Universiteit Gent.

Achterklap

5 maart 2012 — door Pieter Van Nuffel

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.