Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 513

Schamper 513 verscheen op 19 maart 2012 onder hoofdredactie van Pieter Van Nuffel.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Theodore Dalrymple

19 maart 2012 — door Jago Kosolosky & Dieter Bauwens

Britser dan Theodore Dalrymple, geboren Anthony M. Daniels, kom je ze niet tegen. Tweed jasje en een kopje thee? Check! De Britse arts, schrijver en ideologische peetvader van Bart De Wever was in Gent op uitnodiging van het Vermeylen Fonds. Met de glimlach strooide hij provocaties in het rond, like a gent.

Paula Sémer

19 maart 2012 — door Lise Beirinckx & Esther Sevens

Op Dies Natalis worden weer eredoctoraten uitgedeeld. Eentje ervan is dit jaar voor Paula Sémer: ooit grande dame van de BRT die seksualiteit bespreekbaar maakte in het katholieke Vlaanderen, alsook één van de eerste feministes op het scherm.

Geachte komma

19 maart 2012 — door Nathalie Dujardin

‘Hoi’, ‘Beste’, ‘Yo moddafokka’, ‘wat is dat hier met die oefening’: proffen krijgen het de laatste tijd meer en meer te lezen in hun mailbox. Wat kan wel en wat niet bij het mailen van je prof?

Student verkiest zichzelf

19 maart 2012 — door Pieter Van Nuffel & Tobe Steel

Over een goeie maand vraagt Dame Democratie u om een gunst. Alvorens de campagnes voor de studentenverkiezingen losbarsten, behouden wij op schampere wijze het overzicht. Ziehier, de kandidaten voor de Raad van Bestuur en de Sociale Raad op een rijtje.

De individuele mythe van de psychoanalyse (deel 2)

19 maart 2012 — door Fabrice Luyckx

Voor één keer worden de rollen omgedraaid. Schamper nodigt psychologen uit op de sofa en tracht hun geest te doorgronden. We graven verder op zoek naar de relevantie van psychoanalyse.

God van de Slachting

19 maart 2012 — door Dieter Bauwens

Jan Eelen maakt theater. De gevierde tv-maker verliet even de vertrouwde Woestijnvisstal om aan de lokroep van zijn vriend Wim Opbrouck te beantwoorden en voor NTGent het stuk God van de Slachting te regisseren.

Horen, zien… en praten?!

19 maart 2012 — door Esther Sevens, Lore Christiaens & Thomas Smolders

Op het einde van 2011 kwamen jammer genoeg een aantal zelfdodingen in het nieuws, denk maar aan de 19-jarige Waldo Van Raemdonck. Zelfdoding is nog steeds een van de grootste doodsoorzaken bij studenten, en daarom blijft het belangrijk om het taboe te doorbreken.

Het vertrek van Vandebril

19 maart 2012 — door Tom De Maerschalck & Lieselot De Taeye

Een vertrek is weggaan, maar ook een plek. Michaël Vandebril, organisator van literaire evenementen en curator van de 5e Nacht van de Poëzie, heeft zijn comfort zone sinds dit jaar verlaten en eigen poëzie uitgebracht. Schamper had het met hem over zijn bundel, zijn carrière en het verschil tussen Gent en zijn literaire thuisstad Antwerpen.

In het Kader van U

19 maart 2012 — door Sebastian Ippolito

Om de twee weken gaat Schamper (mét kader) op zoek naar mensen die uw leven als student aangenamer maken. Deze week: Werner Raeymaeckers, studentenbeheerder.

Achterklap

19 maart 2012 — door Pieter Van Nuffel & Jago Kosolosky

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.